Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloničtí policisté v akci

KLADENSKO – Během dvou dnů zjistili dva řidiče, kteří nadýchali přes dvě promile. 

Prvního hříšníka, který byl pod vlivem alkoholu, zastavila policejní hlídka v pátek 16. března 2018 po poledni na silnici z obce Šlapanice do Mšených lázní. Jedenapadesátiletý muž z Plzeňska usedl za volant osobního automobilu Ford Focus, ačkoliv před jízdou konzumoval alkoholické nápoje. Zkouška na alkohol prokázala 2,09 a 2,07 promile alkoholu v dechu. Muž byl vyzván k odběru biologického materiálu ve slánské nemocnici, čemuž dobrovolně podrobil.

Dalšího opilce za volantem kontrolovali policisté Obvodního oddělení Zlonice v sobotu 17. března 2018 po deváté hodině večerní v obci Kmetiněves. V tomto případě se jednalo o devětadvacetiletého muže z Kladenska, který řídil osobní vozidlo Ford Transit. U tohoto řidiče ukázal displej přístroje při dechové zkoušce hodnotu 2,91 promile. I on putoval k odběru biologického materiálu do Nemocnice Slaný, a jelikož policisté pojali podezření, že po odchodu z nemocničního zařízení bude pokračovat ve svém protiprávním jednání (znovu usedne za volant), byl umístěn do policejní cely.

Oba případy jsou šetřeny jako podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a oběma nezodpovědným řidičům hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
19. března 2018

vytisknout  e-mailem