Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zmizel briliantový prsten

LIBEREC - Policisté hledají jeho nového majitele. 

Policisté z Vesce pracují na objasnění případu krádeže, který se stal  v pondělí večer. Z jednoho z hotelových pokojů v Hodkovické ulici zmizel briliantový prsten. Ten byl položený na poličce v koupelně. Záhadou je, že policisté nenalezli žádné stopy násilí, tedy že by se měl pachatel do pokoje vloupat. Již od oznámení krádeže briliantového prstenu za sto padesát tisíc korun policisté provádějí šetření, zjišťují informace a pohyb osob v hotelu, zejména pak k inkriminované době - mezi 18. a 21. hodinou, kdy ke krádeži došlo.

NESPLATIL BÝVALÉ PŘÍTELKYNI TELEFON
V těchto dnech se policistům podařilo zadržet 24 letého mladíka z Litoměřic, který se měl dopustit trestného činu krádeže a podvodu. Prvního činu se měl dopustit tím způsobem, že mu jeho bývalá přítelkyně předala v srpnu letošního roku svůj mobilní telefon, a to pouze k přechodnému užívání. Také  se ale domluvili, že jí telefon zaplatí, a to buď celou částku najednou nebo měsíčními splátkami. Ani jedno však nedodržel, telefon jí také nevrátil a ona je tak poškozená o téměř deset tisíc korun. Dívka se proto obrátila na policisty a podala na bývalého přítele trestní oznámení.
Mladík měl ale i další problémy. Začátkem září přislíbil jednomu muži z Liberce, že mu zprostředkuje a zajistí zhotovení plotu a brány kolem jeho domu. Na základě této domluvy převzal od muže peníze, 75 tisíc korun, ale už při jejich převzetí věděl, že nic takového zajišťovat v žádném případě nebude. O tom svědčí i to, že muži  uvedl i nepravdivé údaje o svém údajném zaměstnavateli. I když ho podvedený muž několikrát vyzýval a upomínal, aby mu peníze vrátil, nic takového se do současné doby nestalo.
Mladík si tak svým vlastním přičiněním způsobil zbytečné problémy, ze kterých se bude muset zpovídat. Za trestný čin krádeže a podvodu mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem