Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zmizela štípačka

TEPLICKO - Zloději se u krádeže asi zapotili; Další opilý řidič... 

 

Zmizela štípačka

     Škodu kolem pětatřiceti tisíc korun způsobil zatím neznámý zloděj, který z areálu ve Světci odcizil profesionální štípačku na dřevo. U krádeže se musel pachatel, nebo spíš pachatelé, pořádně zapotit, protože štípačka váží přes 350 kilogramů. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý odnětí svobody.

 

Další opilý řidič

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 54letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv byl pod vlivem alkoholu. V nočních hodinách ho v Novosedlicích zastavili policisté, kteří mu při dechové zkoušce naměřili přes 1,6 promile alkoholu. Nezodpovědnému řidiči, který řízením pod vlivem alkoholu ohrožoval nejen sebe, ale i další účastníky silničního provozu, hrozí maximálně roční vězení.

 

Vykradený sklep

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl sklep v Duchcově. Zloděj se po překonání zámku vloupal do kóje v suterénu domu a odnesl si reproduktory, krycí plachtu, ruční hustilku, nářadí, gramofon a vánoční ozdoby. Majitele sklepa připravil o věci za necelých pět tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení až tři roky za mřížemi.

 

Zloděj kradl v zahrádkách

     Zahradní chatku, přístavek a navíc i kůlnu vykradl zatím neznámý zloděj v teplické zahrádkářské kolonii. Z objektů, do kterých násilím vnikl, si odnesl kultivátor, motorovou řetězovou pilu, prodlužovací kabel, plynový gril, sekačku a další věci. Odcizením věcí způsobil poškozeným téměř sedmitisícovou škodu, dalších patnáct set korun budou stát opravy poškozených objektů. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

 

 

18. 5. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem