Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zmizelo šest tun uhlí

ÚO Bruntál - a jiné víkendové události 

Úvěrový podvod
Policejní komisař z hospodářské kriminálky sdělil v pátek 10.2.2012 obvinění 58letému muži pro přečin úvěrový podvod. Toho se měl dopustit tím, že dne 3.2.2010 si zažádal o úvěr na zakoupení vozidla Ford na částku 169 900 Kč. Při sjednání smlouvy měl uvést nepravdivé údaje o výši příjmů a výdajů. Na základě těchto informací mu byl úvěr schválen, kdy se měl zavázat hradit měsíční splátky ve výši 7 256 Kč. Řádně je však nehradil a způsobil škodu ve výši kolem 85 tisíc Kč.
 
Ze sklepní kóje zmizelo jízdní kolo
V Krnově na ulici Revoluční v době od 8. do 10.2.2012 vnikl prozatím neznámý pachatel do činžovního domu a vešel až do suterénu. Poškodil jednu ze sklepních kójí, ve které odcizil pánské horské jízdní kolo Avalanche. Způsobená škoda činí přes 10 tisíc Kč.
 
Postříkal nejen zeď, ale i vozidlo
V době od 9. do 10.2.2012 v Krnově na parkovišti u jedné z restaurací postříkal oranžovou barvou neznámý pachatel zaparkované vozidlo BMW a také zeď objektu. Pak ještě do kloubů závory u restaurace nastříkal montážní pěnu. Způsobená škoda činí nejméně 10 tisíc Kč.
 
Ze skladovací plochy zmizelo šest tun černého uhlí
Albrechtičtí policisté šetří krádež černého uhlí v obci Osoblaha. Prozatím neznámý pachatel odcizil v době od 25.1. do 10.2.2012 z volně přístupné skladovací plochy 6 tun černého uhlí o zrnitosti 60 až 200 mm. Škoda činí přes 30 tisíc Kč.
 
Ve školce přišla o peněženku
Kolem 15,00 hodiny v průběhu 30 minut odcizil neznámý pachatel v Krnově na ulici Jiráskova peněženku. Poškozená ji nechala v kabelce v neuzamčené šatně školky. V ní měla doklady, finanční hotovost 800 Kč a platební kartu. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 900 Kč.
 
Kradli elektroinstalaci, radiátory i kotel
V těchto dnech jsme sdělili podezření z přečinu krádeže pětici mužů ve věku od 21 do 28 let. Měli od listopadu do prosince 2011 v Horních Životicích odcizit z neobývaného domu postupně sedm radiátorů a plechový kotel na tuhá paliva. V jednom případě dva z podezřelých ve vedlejším domě využili toho, že zde prováděli pomocné práce, když se na chvíli majitel nemovitosti vzdálil, tak měli odcizit ze zdi v kuchyni a chodbě měděnou instalaci. Vše měla povedená pětice odevzdat do různých sběren, kde obdrželi celkem přes 3 tisíce, které použili pro svou potřebu. Svým jednáním způsobili celkovou škodu přesahující 45 tisíc Kč.
 
Při návštěvě pohostinství přišel o peněženku
Krátce před půlnocí dne 10.2.2012 v Rýmařově v restauraci na ulici Mlýnská si 30letý muž, když si kupoval cigarety, odložil peněženku na barovou židli. Chvilkové nepozornosti využil pachatel, který ji odcizil. V ní byla platební karta, finanční hotovost 400 Kč a doklady.
 
Střet se srnou
Ve 20,00 hodin v sobotu 11.2.2012 mezi obcemi Úvalno a Krnov jel 55letý muž s vozidlem Octavia a z levého silničního příkopu mu bezprostředně před auto vyběhla srna. Došlo ke střetu, po kterém zvíře z místa odběhlo. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda na vozidle činí 100 tisíc Kč.
 
Preventivně bezpečnostní akce v Krnově
Na Krnovsku proběhla ze soboty 11. Na neděli 12.2.2012 preventivně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na pátrání po hledaných osobách a věcech, podávání alkoholu mládeži, hraní na výherních automatech a také dodržování pravidel v silničním provozu. Akce se zúčastnili pořádkoví a dopravní policisté i psovodi, kteří zkontrolovali přes dvě desítky restaurací, barů, heren a přes desítku mladistvých osob. Nezjistili jsme v této oblasti páchání protiprávního jednání. V obdobných akcích budeme pokračovat i nadále.  
 
Střízlivěl na záchytce
Rýmařovští policisté dne 12.2.2012 řešili přestupek proti občanskému soužití na diskotéce na ulici J. Sedláka. Přitom začal 24letý místní muž mařit řádné objasnění události a začal hlídku slovně urážet. Ani po opakované výzvě, aby zanechal protiprávního jednání, tak neučinil. Chtěl ve svém jednání pokračovat a tak jsme muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili 1,73 promile. Po lékařském vyšetření střízlivěl již na záchytné stanici v Opavě. Je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.
 
Zlákala ho nafta
Ve Vrbně pod Pradědem na odstavené ploše na ulici Nádražní v době od 11. Do 12.2.2012 odmontoval prozatím neznámý pachatel víčko nádrže nákladního vozidla Daf. Odcizil celkem 200 litrů motorové nafty. Škoda činí přes 7 tisíc Kč.
 
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
13.2.2012
 

vytisknout  e-mailem