Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zmrzlina ho neláká

LITOMĚŘICE – Do cukrárny si přišel pro peníze; Palubky se mu hodily a další info… 



Do cukrárny si přišel pro peníze

Na začátku pracovního týdne se do cukrárny v Roudnici nad Labem vloupal zloděj. Za použití násilí si vytvořil cestu oknem a protáhl se do prodejny zmrzliny. Ta ho však nezajímala. Přišel si pro peníze. Prodejnu sice celou prohledal, ale nakonec si odnesl několik tisíc korun, které zde nalezl. Majiteli ukradl peníze a ještě poškodil jeho majetek. Z tohoto důvodu čelí dosud neznámý pachatel podezření ze dvou trestných činů, a to z poškozování cizí věci a z krádeže. Policie po něm zahájila pátrání.

Palubky se mu hodily
Do litoměřické chatové oblasti pod Richardem zavítal o víkendu lapka. Pravděpodobně sháněl materiál na dřevěné obložení, protože si z chaty, do které se vloupal, odnesl 22 téměř dvoumetrových palubek. Aby se k chatě dostal, neváhal a zničil plot z pletiva. Poté se vloupal ještě do přilehlé dřevěné kůlny, ve které objevil červenou Babetu zn. Jawa, jež mu také padla do oka. Poničením zařízení a krádeží prken a malého mopedu vznikla majiteli chaty škoda 5 500 Kč. Podle trestního zákoníku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Přes zákaz řízení usedl opilý za volant
Bezohlednost a lehkovážnost jsou vlastnostmi 31letého muže z Roudnice nad Labem, který v pondělí časně ráno usedl za volant Škody Felície. V půl čtvrté ho totiž v Žižkově ulici kontrolovali městští policisté, kteří ho vyzvali k dechové zkoušce. Naměřená hodnota prokázala, že muž před jízdou požil alkoholické nápoje. A nebylo jich málo. Nadýchal totiž přes 1,7 promile! Ještě k tomu má muž vysloven Okresním soudem Litoměřice zákaz řízení motorových vozidel, který porušil. Z tohoto důvodu skončil na několik hodin v policejní cele. Poté byl ze zadržení propuštěn. Čelí podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření úředního rozhodnutí.

por. Ing. Alena Romová
10. 8. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem