Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Značně podnapilý řidič přistižen za volantem

PRAHA VENKOV ZÁPAD – Dechová zkouška byla přes tři promile alkoholu. 

Policisté obvodního oddělení Řevnice v rámci výkonu služby při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích v neděli 9. srpna 2020 v nočních hodinách zastavili v ulici Radotínská  v obci Černošice osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia.

Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla a dále k dechové zkoušce.  Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je šestačtyřicetiletý muž z Prahy, který není držitelem řidičského oprávnění. Provedená dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 3,02 promile alkoholu v dechu. 

Policisté nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento trestný čin hrozí podezřelému  pachateli maximální trest odnětí svobody ve výši až 1 rok. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
11. srpna 2020


 

vytisknout  e-mailem