Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Známe totožnost neznámého

CHOMUTOV - Poškodili dopravník, Tankoval, neplatil..... 

Známe totožnost neznámého
Chomutovští policisté žádali veřejnost o spolupráci při ustanovení totožnosti neznámého muže, který byl nalezen utonulý v korytu říčky Chomutovky v lokalitě Třetí mlýn v Bezručově údolí u Chomutova náhodným svědkem ráno 10. srpna 2013. Pátrání na našem území bylo bezvýsledné, policisté se proto obrátili na policejní orgány SRN. Za jejich přispění bylo zjištěno, že jde o 24letého občana SRN, který byl pohřešovaný od 6. srpna 2013. Neznámého identifikovala rodina, nařízená soudní pitva potvrdila utonutí, cizí zavinění nebylo zjištěno. Ve věci bude nadále prováděno šetření.  
 
Poškodili dopravník
Z krádeže jsou podezřelí dva muži ve věku 44 let z Chomutova a 30 let z Mostu. Minulý měsíc vnikli do areálu firmy v Tušimicích a na místě odcizili sedmnáct kusů válečků na pásovou dopravu. Firma vyčíslila škodu na téměř 10 tisíc korun. Jednání mužů vyšetřují policisté z Kadaně.
 
Tankoval, neplatil
Celkem v sedmi případech natankoval 26letý muž z Chomutovska do vozidla nebo připravených kanistrů benzín u různých čerpacích stanic na okrese. Na jednání by nebylo nic neobvyklého, kdyby za pohonné hmoty řádně zaplatil. Ve všech případech však z místa utekl nebo ujel bez placení. Poslední případ se stal v obci Březno minulý týden, při krádeži benzínu na konci srpna u stanice v Chomutově mu společnost dělal o rok mladší Chomutovák. Obvinění z krádeže si muž převzal, celková škoda se vyšplhala na téměř 19 tisíc korun.
 
Pokácený les
Policisté ze Března pátrají po totožnosti neznámého muže, který na Radonicku pokácel v lesním prostoru celkem osmnáct kusů vzrostlých stromů. Pokácené stromy následně odvezl na dosud neznámé místo, majiteli lesa vznikla škoda ve výši  7 tisíc korun. Pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Odcizil trofeje
V polovině května letošního roku vnikl kdosi na pozemek rodinného domu v Radonicích a z volně přístupné pergoly odcizil majiteli tři kusy trofejí muflona pověšené na trámu v hodnotě 4500 korun. Policisté zjistili totožnost pachatele, z krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý 43letý muž.
 
Sebral známky i kolo
Od měsíce srpna do současné doby vnikl 32letý muž z okresního města několikrát do domu v Lidické ulici. Z bytu poškozené sebral fotoaparát, pánské hodinky a peníze. Podruhé se dostal na půdu domu, kde našel a sebral alba se známkami. Pak vlezl do neobývaného bytu, kde nesebral nic. Naposledy překonal dveře do komory v mezipatře a odtud odcizil dámské horské jízdní kolo. Celková škoda dosáhla téměř 77 tisíc korun. Kriminalista muže obvinil z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
9. září 2013 
nprap. Marie Pivková
piscv @mvr.cz

vytisknout  e-mailem