Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Známému vykradli byt

MOSTECKO - Trojice odnesla z bytu bývalého přítele obviněné věci za 16 tisíc; Z garáže ukradl pilu, v baru peněženku. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody ve spolupachatelství dva muže ve věku 33 a 27let z Mostu a 37letou Žatečanku. Podle police měli oba muži vniknout kolem půlnoci v domě ve starší zástavbě Mostu do bytu. Od bytu získali klíče od obviněné, která tam kdysi u poškozeného bydlela. Z bytu měla dvojice odcizit vysavač, televizi, různé nářadí, fotoaparát, boxerské rukavice, oděvy a další věci v celkové hodnotě 16 tisíc korun.  Muži se krádeže měli dopustit i přesto, že byli oba za majetkové delikty odsouzeni. Stíhaní muži jsou ve výkonu trestu odnětí svobody, žena je vyšetřována na svobodě. Trojici může soud v případě uznání viny potrestat až tříletým pobytem za mřížemi.

Z garáže u domu ukradl pilu, v baru odcizil z kabelky portmonku
Nepolepšitelný je zřejmě 32letý muž z Litvínovska. Ač byl loni koncem roku za krádež odsouzen, opět kradl a to hned dvakrát. Ve druhé polovině srpna měl muž v obci na Litvínovsku vniknout neuzamčenou brankou na pozemek rodinného domu, kde vstoupil do otevřené garáže a z uložených věcí měl odcizit motorovou pilu. Krádež se stala v době, kdy byl majitel doma. Muže si na cizím pozemku všimli svědci a ti zalarmovali policii. Lapka stihl prodat pilu na ulici náhodnému zájemci. Ani ten si ji však nehodlal ponechat a chtěl ji vyměnit. Na ulici, kde s pilou manipuloval, ho zastihli policisté a odcizené nářadí mu odebrali. Policisté obvodního oddělení Hamr sdělili 32letému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Jen o dva dny později měl podezřelý v jednom hamerském baru po půlnoci využít nestřeženého okamžiku, kdy vnikl do zadního prostoru vyhrazeného pro personál. Tam měl odcizit z volně odložené kabelky peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. I když ho policisté ještě týž den zadrželi, cizí peníze již stačil utratit a doklady prý vyhodil neznámo kde. Celkem způsobil poškozeným škodu ve výši 3 7000 korun. Za toto jednání muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 4. září 2020

vytisknout  e-mailem