Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Známý slogan „Auto není trezor“

Policisté oslovovali turisty 

Auto není trezorAuto není trezor
Aby měli turisté jen dobré vzpomínky na dovolenou v našem kraji a nestali se obětí nějakého trestného činu, rozhodli se policisté na Náchodsku uspořádat další preventivní akci pod známým názvem „Auto není trezor“. Přímo na parkovištích u turisticky navštěvovaných míst náchodského kraje promlouvali s turisty. Připomínali jim, aby se před odchodem od aut přesvědčili, zda v kabině vozu nenechávají například tašky, batohy, peněženky, mobily či jiné cennosti. Prostě věci, které by mohly zlákat zloděje.
 
Turisté dostali z rukou policistů letáčky s jednoduchými radami jak se nebezpečí vyvarovat. Bez povšimnutí policisté nenechali ani ty nejmenší turisty, přijíždějící v autech. Ve všech případech je museli pochválit za to, že seděli řádně upoutáni v sedačkách.
 
Návštěvníci památek a pamětihodností kvitovali zájem policistů o jejich bezpečí. Hned několik posádek aut se navíc po rozhovoru na dané téma policistů vyptávalo na další kulturní památky a na nejlepší cestu do daného cíle. Policisté jim rádi poradili a popřáli šťastnou cestu.
 
nprap. Jana Pecoldová
4. 8. 2011
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem