Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Znáš svého souseda?

ÚSTÍ NAD LABEM - Jednou z preventivních zásad je i všímavost k dění kolem nás. 

Neštěmickým policistům se během pár hodin podařilo vypátrat zloděje, který se v ulici Jindřicha Plachty vloupal do sklepních prostor panelového domu. Ve chvíli, kdy poškozený přišel oznámit, že se mu někdo vloupal do sklepních prostor, kde mu odcizil rybářské vybavení a elektrickou vrtačku s příslušenství, tak policisté ihned začali prověřovat místní zastavárny a bazary. V jedné ze zastaváren zjistili, že se zde pokusil neznámý muž podobné zboží prodat. Policisté na základně osobní a místní znalosti vytipovali možného podezřelého. Jejich tip se velice rychle potvrdil, kdy při výslechu se dotyčný přiznal a i odcizené věci byly následně u něj doma nalezeny. Jednalo se 31letého muže, který byl i v minulosti pro majetkovou trestnou činnost již odsouzen. V tuto chvíli mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

 
Vloupání do vozidla u jezera Milada
Chlumečtí policisté šetří další případ vloupání do vozidla na parkovišti u jezera Milada. Dosud neznámý pachatel kolem sedmé hodiny večer vnikl do zavazadlového prostoru zaparkovaného vozidla Ford Mondeo. Z tohoto vozidla následně odcizil pánskou brašnu, notebook, peněženku, hodinky a další drobnosti. Svým jednáním poškozenému způsobil škodu kolem 28 tisíc korun.
 
 
Přes zákaz a opilá opakované usedá za volant
Všebořičtí policisté ve dvou dnech za sebou kontrolovali 51letou řidičku vozidla Ford Eskort. Při těchto kontrolách bylo zjištěno, že řidička nejenom, že nemá za volantem co dělat, protože má zákaz řízení všech motorových vozidel, ale i řídí pod vlivem alkoholu. Tímto jednáním se tudíž dopustila trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
 
 
Ústí nad Labem 11.9.2015
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem