Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Znásilnění - aktualizace

Kriminalisté prošetřují případ, při kterém byla v bytě znásilněna pětadvacetiletá žena.  

Od soboty 4. června 2016 pracují kriminalisté prvního policejního obvodu, na objasnění případu znásilní pětadvacetileté ženy, které se odehrálo v bytě v ulici Karolíny Světlé v Praze 1 nebo někde v blízkosti této ulice. Poškozená, která byla pod vlivem alkoholu, do tohoto bytu odešla dobrovolně s neznámým mužem, který ji tam pak znásilnil. I když se žena bránila, tak proti silnějšímu muži neměla šanci a ten na ní vykonal soulož. Po tomto znásilnění muž na chvilku odešel z místnosti, čehož poškozená využila a polonahé se jí podařilo z bytu utéct do světlíku oknem na toaletě. Ze dvora domu se pak dostala na ulici, kde jí pomohli lidé a odvezli ji na policejní služebnu.

Provedeným prošetřováním se do této doby nepodařilo ustanovit ani konkrétního pachatele a ani byt, kde ke znásilnění došlo. Kriminalisté zjistili, že žena byla naposledy viděna v jednom z barů v Ječné ulici ve společnosti neznámého muže. S tímto mužem by kriminalisté potřebovali mluvit, aby mohli zmapovat poslední chvíle před znásilněním ženy. Muž byl vysoký přibližně 190 cm, měl svalnatou sportovní postavu, oholené vlasy, hovořil slovensky a byl kuřák. Jestliže muže na fotografiích poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin znásilnění hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 5. 8. 2016

Aktualizace – Na základě zveřejnění případu v médiích se kriminalistům sám přihlásil muž, kterého jsme v souvislosti s tímto případem hledali jako důležitého svědka. Muž byl k případu vyslechnut a uvedl nové skutečnosti, se kterými budou nyní policisté pracovat.

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pozornost této pátrací relaci a přispěli tak ke ztotožnění důležitého svědka.

por. Bc. Jan Daněk – 24. 8. 2016 

vytisknout  e-mailem