Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Znásilnění mladé ženy objasněno

MĚLNICKO - Pachatele se podařilo zadržet jen několik desítek minut po činu. 

Kriminalisté sdělili šestatřicetiletému muži cizí státní příslušnosti obvinění ze zvlášť závažného zločinu znásilnění.

Pětadvacetiletá žena oznámila dne 16. července 2017 na tísňovou linku 158, že byla krátce po poledni  znásilněna. Šla na procházku po cyklostezce do Hořínského parku. V uších měla sluchátka a poslouchala hudbu, takže ani nepostřehla, že k ní zezadu přistoupil neznámý muž a pod pohrůžkou násilí ji natlačil dál od cyklostezky a zde ji znásilnil. Žena se velmi bála o svůj život. S mužem se snažila komunikovat, ale ten jí nerozuměl, neboť neuměl česky.

Když ji po nějaké době nechal odejít a ona se přesvědčila, že ji nesleduje, přivolala policisty. Několik hlídek, včetně psovoda se služebním psem, začalo  okamžitě na základě zjištěného popisu po muži pátrat.  Během několika málo minut po oznámení byl podezřelý zadržen a převezen na policejní služebnu.

Po provedení všech potřebných úkonů a na základě všech zjištěných skutečností, byl podezřelý obviněn. Kriminalista podal  podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby. Soudce okresního soudu návrhu státního zástupce vyhověl a obviněný putoval od soudu rovnou do vazební věznice.

Za zvlášť závažný zločin znásilnění mu nyní hrozí trest odnětí svobody ve výši dva až deset let.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
24.7.2017

vytisknout  e-mailem