Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Znásilnění s drogou, alkohol

České Budějovice - Policisté a kriminalisté řešili o víkendu mnoho případů, například také znásilnění i alkohol za volantem. (Hlasová schránka 974 221 116)  

Policisté z Českých Budějovic řešili během víkendu opravdu různorodou trestnou činnost. Od pátečního odpoledne například pátrají po zatím neznámém pachateli znásilnění či vyšetřují ženu řídící vozidlo s naměřenou hodnotou alkoholu v dechu více jak 2,5 promile.


Neznámý muž naložil v pátek v ranních hodinách v Českých Budějovicích u konečné zastávky autobusu do svého vozidla osmnáctiletou ženu z Českých Budějovic. Ženu posadil na zadní sedadlo a odvezl do areálu bývalých kasáren. Zde ji pak donutil „šňupnout“ drogu pervitin a sám si pravděpodobně stejnou drogu aplikoval injekční stříkačkou. Poté po ženě proti její vůli požadoval orální sex a následně ji znásilnil. Poškozená žena se po celou dobu sexuálního útoku marně pachateli bránila. Ten ji po znásilnění odvezl zpět do města a vysadil u autobusové zastávky. Kriminalisté nyní pátrají po totožnosti násilníka, který je podezřelý ze spáchání závažného trestného činu proti lidskosti a důstojnosti a to ze znásilnění. V případě pachatelova dopadení mu může být podle trestního zákoníku uložen trest odnětí svobody do 10 let. Přisednout k někomu do vozidla není zcela bez rizika, zvláště ženy, by takovéto rizikové počínání měly dobře zvážit a volit například alternativu taxi, autobusu či odvoz od někoho z rodiny či přátel.


Lišovští policisté zase například v rámci zkráceného přípravného řízení šetří protiprávní jednání jednapadesátileté ženy z Českých Budějovic. Žena jako řidička vozidla VW Polo v sobotu ráno u Borovan nacouvala před restaurací do Fordu Mondeo a z místa odjela. Policisté ženu vystopovali v Českých Budějovicích, kde jí policejní hlídka zastavila u nádraží. Žena policistům „nadýchala více jak 2,5 promile“. Policisty zjištěný alkohol v dechu žena také pravděpodobně zdůvodňuje její podivnou jízdu. Žena se bude do dvou týdnů před soudem zodpovídat z podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

14. listopadu 2010

 

vytisknout  e-mailem