Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Znásilnil imobilního muže

KRÁLOVÉHRADECKO - Již druhý případ zneužití invalidy během týdne 

Během jednoho týdne řešili policisté Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje již druhý případ lidské necitelnosti a zneužití imobility našich spoluobčanů.
 
Po objasněném loupežném přepadení invalidního pětapadesátiletého muže z Jičína, o kterém jsme veřejnost informovali ve čtvrtek 8. září 2011, kriminalisté z Hradce Králové šetří ještě závažnější případ.
 
V pátek 9. září policisté zadrželi devětačtyřicetiletého zaměstnance jedné z nemocnic na Královéhradecku. Ještě týž den mu sdělili obvinění pro podezření ze spáchání zločinu znásilnění dílem dokonaným, dílem ve stadiu pokusu, za který mu hrozí trest odnětí svobody až deset let.
Sanitář je podezřelý, že nejméně ve čtyřech případech sexuálně zneužil šestadvacetiletého muže upoutaného na invalidní vozík, který byl v nemocnici hospitalizován. Zneužil mužovu imobilitu a bezbrannost a přes jeho odpor a výslovný nesouhlas ho osahával na intimních místech a dalších částech těla. V jednom případě se pokusil o soulož. Po té mu vyhrožoval násilím, pokud někomu vyzradí jejich tajemství. Mladý muž však našel odvahu a svěřil se zdravotnickému personálu. Pak již bylo dílem okamžiku, kdy zvrhlík skončil v poutech na služebně policie.
Po zahájení trestního stíhání a sdělení obvinění ze zločinu znásilnění podali policisté podnět státnímu zástupci na uvalení vazby. Soud návrh akceptoval a muž bude vyšetřován vazebně.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková, 602651187
14. 9. 2011, 9:00

vytisknout  e-mailem