Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Znáte tyto muže?

Policisté pátrají po dvojici mužů 

Policisté pátrají po dvojici mužů, kteří by mohli pomoci objasnit případ loupežného přepadení kamionu s nákladem cigaret a dalších potravin ze  dne 21. února 2013 v době od 01:30 do 04:30 hod. v obci Jažlovice, okr. Praha východ.

 
Dosud neznámí pachatelé, po předchozí vzájemné dohodě vedeni společným úmyslem zmocnit se násilím cizí věci, v noci 21. února kolem půl druhé ráno nejprve vozidlem nezjištěné značky vzbuzujícím pocit, že se jedná o policejní hlídku, zastavili svítícím nápisem STOP a modrým majákem muže (1976), řídícího kamion naložený v areálu soukromé firmy  v Jažlovicích nákladem cigaret, vína, těstovin a dalších potravin. Jeden z pachatelů po zastavení kamionu pod pohrůžkou střelnou zbraní přinutil poškozeného, aby jej nechal nastoupit na místo spolujezdce, zde mu vzal jeho osobní mobilní telefon a poté jej úderem pěstí do zad a stále namířenou střelnou zbraní přinutil, aby změnil plánovanou trasu jízdy. Místo směrem na Plzeň se s naloženým kamionem vydal na dálnici D1, směrem na Brno. Poté jej přinutil sjet z dálnice výjezdem na Mirošovice a dojet  do obce Pětihosty, kde musel poškozený stále pod pohrůžkou namířené střelné zbraně vystoupit, otevřít nákladový prostor kamionu a z něj do již připravené dodávky, které řídil druhý z pachatelů, přeskládat celkem 4 velké palety a 1 malou paletu cigaret různých značek. Nato jej muži maskovaní kuklami přinutili nasednout do dodávky, odvezli jej do prostoru u hotelu Sen, místa vzdáleného asi dva kilometry od překládky cigaret. Zde následoval přinucený přesun řidiče kamionu do kufru téhož vozidla, které jej přinutilo zastavit nápisem STOP v Jažlovicích, kde jej na odpočívadle mezi obcemi Vráž a Beroun z auta vyhodili a z místa ujeli.
Neznámí pachatelé způsobili  okradené firmě  škodu ve výši 1.800.000 korun.
Za trestný čin loupeže, jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 5 až 12 let.
 
Pokud na záběrech poznáte některého nebo oba muže, zavolejte, prosím, na linku 158 nebo na telefony 974 861 607,  602 748 731.
Děkujeme.
 
 
 
 
mjr. Bc. Soňa Budská
26. dubna 2013
 
Odkazy do noveho okna

LP Kamionu 2

LP Kamionu 2 

Detailní náhled

LP Kamionu 3

LP Kamionu 3 

Detailní náhled

LP Kamionu 4

LP Kamionu 4 

Detailní náhled

LP kamionu 6

LP kamionu 6 

Detailní náhled

LP Kamionu Jažlovice1

LP Kamionu Jažlovice1 

Detailní náhled

LP Kamionu5

LP Kamionu5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem