Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žně kapsářům nekončí

MOST - nárůst kapesních krádeží zaznamenala mostecká policie 

Svůj nákup již nemohla zaplatit tento týden 70 letá z Mostu. Ta přišla nakupovat do hypermarketu v obchodním centru Central. Bohužel si neprozřetelně zavěsila svoji kabelku na nákupní vozík. Pak  nakupovala v různých odděleních. Když přišla k pokladně, zjistila, že kabelka na háčku již nevisí. Kromě kabelky tak během krátké doby přišla o peněženku s několika tisíci korunami, o osobní doklady, platební kartu a další věci. Případ krádeže nyní šetří mostečtí policisté pro podezření z trestného činu krádeže. Poškozená žena vyčíslila škodu na částku šest tisíc korun.
Krádež na osobě zaznamenala i mladá dívka. Ta v Litvínově cestovala v prostředku městské hromadné dopravy. V autobuse linky 13 při jízdě přišla o mobilní telefon. Ten měla uložený v batohu, který měla na zádech.
 
Kapesní krádeže a krádeže na osobách jsou na Mostecku poměrně rozšířeným trestným činem. Zatímco v roce 2007 policisté šetřili těchto případů 180, přitom kapesních krádeží bylo 133, tak loni těchto případů bylo 188, z toho 164   kapesních krádeží.Třinácti případů se v roce 2008 dopustili recidivisté, devět skutků měli na svědomí nezletilí a šest spáchali mladiství. Hmotné škody přesáhly částku osmi set tisíc korun Jen 29 případů v loňském roce policisté objasnili. To svědčí o tom, že kapsáři pracují téměř profesionálně a beze svědků. Ve většině případů se odkradení se svými věcmi již více nesetkají. Mnohdy ani netuší, kde je kapsář připravil o jejich majetek.
Policisté proto upozorňují, aby lidé své peněženky a doklady nosili ve vnitřní kapse oděvu, vyhýbali se tlačenicím v obchodech, na zastávkách, autobusech či tramvajích a byli obezřetní i při vybírání peněz z bankomatů. Zlodějům nahrávají ženy, které mají kabelky zavěšené na rameni, osoby, které mají na zádech batůžky, ti, kteří si k platební kartě uloží i PIN a muži, co si dávají peněženky do zadní kapsy.

 

 

vytisknout  e-mailem