Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zneužil cizí kartu

TEPLICKO - Peněženku vrátil, ale platební kartu si ponechal; Trestu se vyhne a další zprávy. 

 

Zneužil cizí kartu

     Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý 20letý mladý muž, který zneužil cizí platební kartu. Koncem prosince se dostal do menší potyčky s poškozeným, kterému přitom vypadla na zem peněženka. Muž si jí všiml, a když zjistil, že jsou uvnitř doklady, vyhledal jejich majitele a peněženku mu po nějaké době vrátil. Předtím z ní ale odcizil platební kartu, s jejíž pomocí udělal několik menších nákupů, z cizího si pořídil cigarety, pití a brambůrky, z účtu poškozeného utratil přes 600 korun. Poté, co se poškozený obrátil na policisty z Trnovan, ustanovili během několika dnů totožnost podezřelého a sdělili mu podezření z přečinu, za který mu v případě uznání viny hrozí v krajním případě až dvouleté vězení.

 

Trestu se vyhne

     Až tříleté vězení hrozilo 25letému recidivistovi, který ukradl své příbuzné mobilní telefon. Během návštěvy u ní v bytě jí odcizil odložený mobil v hodnotě 1500 korun, který následně prodal na ulici a získané peníze utratil. Když policisté zjistili, že přístroj odcizil bratranec oznamovatelky, využila svého práva a nedala souhlas s trestním stíháním svého příbuzného. V minulosti 11krát odsouzený muž se tak dalšímu trestu vyhne a případ byl odložen.

 

Zmizelo paroží i kůže z divočáka

     O tom, že se krade snad opravdu vše, se přesvědčili policisté z obvodního oddělení v Krupce. Obrátil se na ně majitel rodinného domu, kterému neznámý pachatel přelezl plot a z terasy mu odcizil kůži z divočáka, paroží a kovářský měch. Celková škoda byla vyčíslena na jeden tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

 

Zloděje zajímalo nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vnikl do oploceného areálu, kde se následně vloupal do kontejneru, který slouží jako sklad nářadí. Odnesl si elektrocentrálu, bourací kladiva, ruční kotoučovou pilu a další nářadí, celková škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až pětiletý trest odnětí svobody.

 

 

10. 1. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem