Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zneužil důvěru majitele

CHOMUUTOV - Nabídl mu přespání v autě, on však jezdil, Včel se nebál, O vybodování věděla.... 

Zneužil důvěru majitele
19letý mladík z Klášterce nad Ohří je podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Od poškozeného získal klíče od peugeota s tím, že v autě může přespat. Následně však s autem jezdil až do doby, než byl zadržen. Navíc policisté zjistili, že vůbec není vlastníkem řidičského oprávnění. Případ vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Včel se nebál
Policisté ze Března pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který na Radonicku vnikl do včelína. Ze včel strach zřejmě neměl, neboť vnikl dovnitř a odcizil několik kusů dřevěných úlů i se včelstvem. Poškozený také přišel o kukly, kuřáky, rámečky a další věci. Škodu vyčíslil na 16 tisíc korun.
 
O vybodování věděla
Na sídlišti Kamenná v okresním městě kontrolovali muži zákona řidičku ve vozidle Ford Cougar. Následně zjistili, že žena dosáhla dvanáctibodového hodnocení v kartě řidiče a o této skutečnosti byla v minulosti vyrozuměna. Nevzala to ovšem na vědomí a nadále jezdila. Navíc měla pozitivní test na přítomnost zakázaných látek. Chomutovští policisté její jednání vyšetřují jako maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.  
 
Další pozitivní test
Pod vlivem návykových látek jezdil také 21letý obyvatel Klášterce nad Ohří. Jeho kontrolovali policisté v Královéhradecké ulici ve městě, kde projížděl s vozidlem VW Golf. I u něj byl test pozitivní na drogy. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky může v případě odsouzení skončit až na jeden rok ve vězení. 
 
Alkohol za volantem
Požívání alkoholu před jízdou potvrdila dechová zkouška u 37letého muže z Kadaně. Přístroj naměřil 2,30 a 2,35 promile. Muž mohl ohrozit svým jednáním život a zdraví nejen své, ale i ostatních, když usedl za volant a řídil po předchozím požívání alkoholických nápojů. Vyšetřování je vedeno na místním oddělení policie.
 
 
18. března 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf. 974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
 

vytisknout  e-mailem