Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zneužila osobní údaje

TEPLICE - Objednala si internetové připojení na cizí jméno; Nepoctivec si nechal telefony...  

Zneužila osobní údaje
     Z přečinu poškození cizích práv je podezřelá 35letá žena, která zneužila osobní údaje poškozeného muže. V květnu letošního roku si měla prostřednictvím call centra společnosti poskytující mobilní služby objednat internetové připojení do místa svého bydliště. Jako zákazníka, který bude službu hradit, podle dosud zjištěných důkazů uvedla muže, jehož osobní data získala nějakou dobu před tím. K aktivaci služby však nakonec nedošlo, neboť poškozený objednávku včas zrušil. Pokud bude žena uznána vinnou z přečinu, z něhož je podezřelá, hrozí jí až dvouleté vězení.
 
Nepoctivec si nechal telefony
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který si přisvojil dva cizí mobilní telefony. Poškozená je zapomněla v kanceláři budovy v Teplicích při vyřizování přepisu bytu, když se pak do budovy vrátila, oba mobily v hodnotě sedm tisíc korun byly pryč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin zatajení věci, za který hrozí nepoctivci až rok vězení.
 
Odcizený motocykl
     Motocykl značky Honda odcizil zatím neznámý pachatel z volně přístupného areálu v Krupce. Po motorce v hodnotě 20 tisíc bylo vyhlášeno pátrání, policisté případ prošetřují pro podezření z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená chatka
     Zahradní chatku v Teplicích vykradl neznámý pachatel, který do ní vnikl přes sklepní prostory. Z těch následně odcizil dvě travní sekačky, elektrické nůžky, zahradnické kolečko a další drobné zahradní a ruční nářadí. Celková škoda byla vyčíslena na necelých devět tisíc korun, policisté případ prověřují pro podezření z přečinu krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 
Z areálu zmizelo nářadí
     O elektrickou vrtačku a frézu přišel majitel areálu v Teplicích, do kterého se vloupal zatím neznámý pachatel. Po násilném překonání dveří vnikl do dílny, ze které nářadí odcizil. Škoda zatím nebyla přesně vyčíslena, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 13. 8. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem