Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zneužili důveřivé seniory

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté řeší nelegální podomní prodej 

Operační důstojník přijal včera odpoledne na tísňovou linku oznámení od volající ženy, která pečuje v Hradci Králové o 85letou seniorku. Žena uvedla, že se prý seniorka zřejmě stala obětí podvodníků. Na místo byla proto okamžitě vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení II, která v místě bydliště (panelový dům na Slezském Předměstí) zkontaktovala poškozenou ženu. Seniorka policistům sdělila, že u ní okolo 14. hodiny zazvonili nějací neznámí muži. Jeden z nich prý ženě řekl, že před několika dny došlo v okolí jejího domu k vloupání do bytu kvůli špatnému zámku dveří, proto jí přišli nabídnout zabezpečení dveří „kvalitním“ zámkem. Cena včetně montáže prý přijde na 15 tisíc korun. Když jim žena sdělila, že má u sebe pouze 13  tisíc korun, nabídli ji jako důchodkyni prý slevu 2 tisíce. Důvěřivá paní s nabídkou tedy souhlasila a zámek si nechala od firmy na počkání vyměnit. Policisté na místě zjistili, že pod stejnou záminkou vyměnila tato firma další dva zámky u dvou seniorů ve věku 77let a 96let v tomtéž domě. Co víc, cena však u stejného typu zámku byla u těchto „zákazníků“ zcela rozdílná! Policisté případ zadokumentovali jako přestupek v souvislosti s porušením nařízení o podomním prodeji, který je v našem městě zakázán a postoupili jej k vyřešení na Magistrát města HK.

Není bez zajímavosti, že s obdobnými případy se nesetkali pouze policisté v Hradci Králové, ale řeší je i jejich kolegové v dalších místech naší republiky. Znovu proto varujeme všechny spoluobčany, aby byli maximálně obezřetní a zbytečně nedůvěřovali cizím lidem a před podobnými praktikami se měli na pozoru. Rovněž informace, že před několika dny v okolí domu na Slezském Předměstí v Hradci Králové došlo k vloupání do bytu kvůli špatnému zámku dveří, byla podle policistů  účelová.

Policisté se shodují, že prevence a kvalitní zabezpečení objektu je jistě na místě, ovšem po předchozí konzultaci s odborníky u předem ověřené firmy nebo společnosti!!

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 10. 8. 2016 v 10:45

 

vytisknout  e-mailem