Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zneužití identity - aktualita

Pomůžete nám s pátráním po dosud neznámé ženě na fotografiích? Několik let zneužívala cizí identitu díky rodnému listu, který v roce 2008 ztratila poškozená. Podezřelá si na něj následně nechala vystavit občanský průkaz a cestovní pas se svou fotografií. 

Policisté z místního oddělení Bohnice pátrají po dosud neznámé ženě, která od roku 2012 zneužívala cizí identitu. Podezřelá se vydávala za čtyřiapadesátiletou ženu, která byla od roku 2008 v zahraničí. Poškozená před odjezdem ztratila svůj rodný list a občanský průkaz, který nahlásila jako ztracený. Policisté šetřením zjistili, že si dosud neznámá žena nechala na jméno poškozené vystavit jak občanský průkaz, tak cestovní pas.

Pokud ženu na fotografiích poznáváte, nebo víte, kde by se mohla zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Policisté upozorňují, na možnou změnu vzhledu podezřelé, jelikož fotografie jsou z roku 2012 a 2016. Dle doposud zjištěných informací by mohla podezřelá pracovat v oblasti gastronomie.

Celý případ policisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizích práv. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 24. 6. 2021 

Aktualizace: Podezřelá žena se v současné době nachází ve vězení za páchání jiné majetkové činnosti. Děkujeme všem co pátrání věnovali pozornost.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 1. 11. 2021

vytisknout  e-mailem