Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zneužití osobních dat

České Budějovice – Neoprávněně přeregistrovaly nejméně 303 poškozených k Vojenské zdravotní pojišťovně  

Na základě několikaměsíčního intenzivního prověřování veškerých poznatků a indicií českobudějovičtí kriminalisté - specialisté na objasňování  hospodářské trestné činnosti zahájili trestní stíhání dvou mladých žen ( 22 a 31 ) a to pro podezření ze  spáchání trestných činů neoprávněného nakládání s osobními údaji a poškozování cizích práv.
Kriminalisty bylo zjištěno a prokázáno, že obě podezřelé ženy, po předchozí vzájemné domluvě, si  v průběhu měsíce června loňského roku  nezákonně opatřily soubor údajů ( jméno, datum narození, rodné číslo, adresa bydliště ) o konkrétních osobách. Zjištěné a odůvodněné skutečnosti tomu nasvědčují.   
 
S využitím těchto údajů, bez vědomí poškozených, vyplnily dokumenty : Přihláška pojištěnce a Evidenční list zdravotní pojišťovny. Následně došlo k neoprávněné přeregistraci do evidence pojištěnců Vojenské zdravotní pojišťovny České republiky nejméně 303 osob a to bez jejich vědomí.
V těchto dnech si podezřelé ženy převzaly usnesení o zahájení trestního stíhání. 
Věc je ve fázi přípravného trestního řízení.
Další okolnosti případu, včetně shromažďování  důkazních materiálů,  jsou v současné době předmětem dalšího prověřování.
 
nprap. Regina Tupá    piscb@mvcr.cz         
 

vytisknout  e-mailem