Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zneužití tísňové linky

Prachatice – Prachatičtí policisté přijali dvě zlomyslná volání na tísňovou linku 158, podezřelým nyní hrozí vysoké sankce. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Prachatičtí policisté přijali v sobotu odpoledne od operačního důstojníka oznámení o okradeném muži v nonstop baru v Prachaticích. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že muž je v silně podnapilém stavu a stále tvrdí, že ho ve spánku neznámý pachatel připravil o peněženku a mobilní telefon. Po provedeném šetření se však zjistilo, že muž nemluví pravdu, peněženku i mobilní telefon si totiž zapomněl doma.

Druhé zlomyslné volání na tísňovou linku 158 přijali prachatičtí policisté včera večer. Oznamovatelka tvrdila, že se nachází v podkroví chatky u vlakového nádraží v obci Chroboly, kde chce spáchat sebevraždu. Po příjezdu policistů na místo, jim žena řekla, že si nic udělat nechce.

Prachatičtí policisté nyní muže i ženu podezírají ze spáchání přestupku, který vyplývá ze zákona o elektronických komunikacích. Oba tedy uskutečnili zlomyslné volání na linku tísňového volání 158. Jejich protiprávní jednání bude projednávat český telekomunikační úřad, u kterého jim hrozí finanční postih, až do výše 200 000 korun.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
28. dubna 2015
 

vytisknout  e-mailem