Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zneužíval důvěry žen

BRNO: Byty pak vykradl 

Na případu zloděje, který zneužíval důvěry žen, intenzivně pracuje 12. oddělení obecné kriminality v Bystrci. Muž se seznamoval přes internet a poměrně rychle si dokázal vybudovat důvěru a přízeň žen. Po několika schůzkách se obvykle vloudil k ženám do bytu. Tam vždy nějaký čas bezproblémově fungoval až do doby, kdy ve vhodném okamžiku odcizil peníze a jiné cennosti a ztratil se jak pára nad hrncem.
 V současné době máme zadokumentovaný jeden případ z Prahy a druhý z konce loňského roku z Brna. Muž se v obou případech prezentoval jako výtečný kuchař (předstíral i zaměstnání  v oboru), mluvil Slovensky bez přízvuku. Z bytu v Brně společně s mužem zmizel počítač, telefony a finanční hotovost (celkem škoda za 10 tisíc korun). Zloděj za sebou byt uzamkl a náhradní klíče hodil do schránky. Kradl i v Praze, kde způsobil škodu ve výši 200 tisíc korun (šperky, peníze)
Intenzivním šetřením se nám podařilo zjistit totožnost hledaného podvodníka. K.S. vystupuje pod více identitami (GÁL Anton, NEMČEK Ivan, THOT Simon). Je mu osmačtyřicet let, má modré oči, střední postavu, vysoký je asi 175 cm (kuřák).
Předpokládáme, že to nejsou jeho jediné skutky. Žádáme tak další okradené ženy, aby se obrátily na linku 158 nebo kontaktovaly přímo bystrcké kriminalistky na telefonu 702 292 025. Přivítáme také informace o aktuálním výskytu hledaného muže.
 
Foto a další podrobnosti viz odkaz:
 
 
por. Pavel Šváb, 15.05.2014
 
Zvukový záznam: 1505.mp3

vytisknout  e-mailem