Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zneužívali dávky

TEPLICE - Pobírali sociální dávky, na které neměli nárok... 

Zneužívali sociální dávky
     Z trestného činu podvodu byli obviněni žena a muž z Teplicka, kteří téměř rok a půl pobírali dávky sociální péče, a to sociální příplatek a příspěvek na bydlení, v jiné výši než jim náleželo. V žádosti o dávky totiž zamlčeli podstatné skutečnosti týkající se výše jejich příjmů, následkem čehož jim byla neoprávněně vyplacena částka na dávkách ve výši 34 tisíc korun.
 
Auto není trezor
     O tom, že auto není trezor, se přesvědčil majitel vozidla, které měl zaparkované v Oseku. Neznámý pachatel z auta odcizil autorádio, GPS navigaci, kufřík s firemními dokumenty a několik desítek CD nosičů. Škoda na odcizených věcech byla předběžně vyčíslena na téměř 19 tisíc korun, poškozením firemního vozidla způsobil pachatel čtyřtisícovou škodu.
 
Podvedl zaměstnavatele
     Policejní vyšetřovatel obvinil z trestného činu zpronevěry 44letého muže, který jako zaměstnanec stavební firmy převzal finanční hotovost 23 tisíc korun jako zálohu na drobná vydání a peníze si ponechal pro vlastní potřebu. Současně jménem svého zaměstnavatele odebral stavební materiál v hodnotě téměř 34 tisíc korun, který nevyúčtoval a také si jej ponechal. Svůj dluh vůči firmě sice uznal, ale do předem stanovené doby jej neuhradil. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 
Teplice 6. 5. 2010

vytisknout  e-mailem