Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zneužívání linek tísňového volání

KARLOVY VARY - Zlomyslné volání 

Včera dne 11.6.2009 kolem 21,20 hodiny přijali policisté v Jáchymově zprávu, že z Karlových Varů vyjíždí vozidlo Rychlé zdravotní pomoci. Na linku 155 oznámil ženský hlas, že v Jáchymově na nám. Republiky došlo ke sražení chodce osobním motorovým vozidlem, které z místa nehody ujelo. Oznamovatelka uvedla smyšlené jméno a také popsala rozsah zranění.
Jáchymovští policisté ihned vyjeli na místo a během několik minut zjistili, že k žádné dopravní nehodě nedošlo. Proto okamžitě informovali pracovníky již jedoucí záchranky  o tom, co zjistili. Vůz RZP, který dojel až do Ostrova, se musel vrátit do Karlových Varů zpět.
Policisté prošetřili oznámení na tísňovou linku a zjistili, že si dvě mladé ženy oznámení o dopravní nehodě vymyslely. Práce policistů byla rychlá a ještě týž den pachatelky vypátrali.
Jedna z podezřelých se k telefonátu přiznala a slíbila, že “TO“ už neudělá. 
Přiznání  žen však nic nemění na tom, že porušily zákon O elektronických komunikacích. Za takové jednání lze uložit pokutu až do 100 000Kč.

Za zlomyslné volání a zlý úmysl je považováno ohlášení případu, který se nestal a neexistuje
(může to být pomsta, šíření poplašné zprávy nebo choromyslnost),  „hra“ dětí, telefonáty opilých osob, volání bez následného hovoru a jiné.

 

vytisknout  e-mailem