Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Znojemské historické vinobraní 2010

ZNOJEMSKO: Policisté zajistili klid a veřejný pořádek.  

     V průběhu policejní akce zaměřené na zajištění klidu a pořádku v době konání „Znojemského historického vinobraní“ nedošlo k žádné mimořádné události ani k závažnému narušení veřejného pořádku či ohrožení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Díky dostatečnému počtu nasazených sil a prostředků se nám podařilo předejít i vážné trestné činnosti.
     Pouze v jednom případě jsme zaznamenali kapesní krádež. Neznámý pachatel v sobotu v noci na náměstí Svobody využil nepozornosti poškozeného, kterému odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost přes dva tisíce korun, osobní doklady a platební karta. Šetříme i případy poškozených vozidel. V jednom případě dosáhla škoda pětadvacet tisíc korun, kdy pachatel poškodil lak na vozidle.
     Během opatření jsme řešili přestupky proti majetku, občanskému soužití a osmadvacet přestupků v dopravě. Zjistili jsme dva řidiče kteří jeli po předchozím požití alkoholu a jednoho pod vlivem jiných návykových látek. V průběhu vinobraní jsme šetřili sedm dopravních nehod při kterých došlo ke třem lehkým zraněním. V jednom případě a to na závěr vinobraní byl příčinou nehody alkohol. Jednadvacetiletý řidič nezvládnul své osobní vozidlo Peugeot, kterým narazil do zahrádky ve Znojmě na Cínové hoře. Policisté u řidiče následně zjistili přes tři promile alkoholu a také to, že vůbec nevlastí řidičské oprávnění.
 
 
13. září 2010
nprap. Jan Křepela

vytisknout  e-mailem