Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Znovu vyhrožoval, skončil ve vazbě

CHOMUTOVSKO - Hostům hrozil zabitím, měl u sebe zbraň; Kromě alkoholu ukořistil i hokejovou výstroj. 

Ve vazební věznici může nad svým počínáním přemýšlet 61letý muž, který se podle vyšetřovatele měl dopustit hned několika trestných činů.

V závěru loňského roku měl v jedné chomutovské hospodě vykřikovat, že ji podpálí, a přitom měl ještě vyhrožovat zabitím a podříznutím své zde přítomné manželce, která s ním již nežije. Přestože byl incident řešen policií, po pár týdnech dotyčnému asi odtrnulo a koncem března si své „hospodské vystoupení“ zopakoval, tentokrát však měl u sebe zbraň. Před několika dny měl ve stejné restauraci vést mezi hosty řeči, že je zastřelí a pak zabije i sebe. Tomu byla znovu přítomna i jeho manželka. Ta navíc v jeho brašně, kterou měl během výhružek zastřelením u sebe, posléze objevila dlouhou střelnou zbraň. Během jeho návštěvy toalety zbraň schovala a dotyčného nakonec zadrželi přivolaní policisté. Ti mu při dechové zkoušce naměřili téměř 2,5 promile alkoholu. Svou roli sehrál alkohol i při prvním incidentu na konci prosince. Tehdy muž nadýchal bezmála 2 promile.

Tentokrát se agresor po svém zadržení již na svobodu nedostal. Poté, co ho vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestných činů výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a nedovoleného ozbrojování, byl obviněný na základě jeho podnětu a návrhu státního zástupce soudem umístěn do vazební věznice. V případě soudem uznané viny mu hrozí až tříleté odnětí svobody.

Kromě alkoholu ukořistil i hokejovou výstroj

Další vloupání na balkon panelového domu řeší během několika dní policisté na Chomutovsku. Tentokrát k němu došlo v ulici Generála Svobody v Jirkově. Neznámý pachatel vnikl na balkon ve vyvýšeném přízemí a odcizil odtud několik lahví alkoholu v hodnotě přes 3,5 tisíce korun a hokejovou výstroj v hodnotě přesahující 13 tisíc. Alkohol si neznámý odnesl také při vloupání na balkon v ulici 17. listopadu, o němž jsme informovali minulý týden.

Oba případy policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Současně znovu upozorňují majitele bytů s balkony v nižších podlažích, aby si je pokud možno zabezpečili například zasklením, případně mříží.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 3. dubna 2023

vytisknout  e-mailem