Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Znovu za mřížemi

CHOMUTOVSKO - Vloupal se do rybářských potřeb; Stále se ztrácí. 

Díky dobré operativní práci chomutovských policistů je po necelých dvou měsících znovu za mřížemi 33letý recidivista. Začátkem září přijali policisté oznámení o vloupání do prodejny rybářských potřeb v Chomutově. Neznámý pachatel vnikl v brzkých ranních hodinách násilím do objektu, kde odcizil pokladnu s finanční hotovostí 2.500 korun, rybářské navijáky a poškodil monitor počítače. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku přesahující 13 tisíc korun. Totožnost neznámého však policisté brzy odhalili. Podle jejich zjištění má vloupání na svědomí 33letý Chomutovan, který byl teprve v červenci tohoto roku propuštěn z výkonu trestu. Tam ho soud poslal kvůli majetkové trestné činnosti.
Jeho nynější vloupání řešili policisté v rámci zkráceného přípravného řízení, přičemž krátce po zadržení podezřelého předali přímo soudu a ten ho rovnou poslal znovu za mříže.

Stále se ztrácí

Policisté v průběhu uplynulého víkendu dvakrát řešili oznámení o pohřešování 76leté seniorky z Jirkova, kterou „postrádal“ její manžel. Žena, která je často dezorientovaná, byla pohřešována již v minulosti. Tentokrát ji manžel viděl naposledy v pátek ráno doma, a když se do večera nevrátila, obrátil se na policii. Do pátrání po ženě se zapojilo několik policejních hlídek i pátrači ze služby kriminální policie a vyšetřování, vyrozuměny byly i hlídky městských strážníků z Jirkova a Chomutova. Od pátečního večera do sobotního poledne policisté prověřili různá místa v Jirkově i Chomutově. Ženu se nakonec v sobotu po poledni podařilo nalézt v souvislosti s telefonickým oznámením, že se na okraji silnice 1/13 nebezpečně pohybuje starší žena. Oznamovatelka tuto informaci podala městským strážníkům, kteří pak na udaném místě seniorku skutečně nalezli. Žena byla v pořádku, avšak dezorientovaná a od policistů si ji následně vyzvedl její manžel.

Ten se však již v neděli na policii znovu obrátil kvůli tomu, že opět svou ženu přes dvě hodiny pohřešuje. O pár minut později byla seniorka viděna asi 200 metrů od domova u prodejny, kam často chodí a tuto informaci policisté předali manželovi s tím, aby si dotyčnou vyzvedl. Současně ho poučili, že než se obrátí na policii kvůli pohřešování, je třeba prověřit, zda se tato osoba nenachází na místech, která často navštěvuje anebo třeba u známých či příbuzných.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 18. září 2023

vytisknout  e-mailem