Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zoufalý čin mu rozmluvil operační důstojník

LIBEREC - Jak se říká, „zoufalí lidé dělají zoufalé věci“. A jeden zoufalý čin se chystal spáchat i mladý muž z Liberecka. . .  

V minulých dnech, pár minut před třetí hodinou v noci, přijal operační důstojník policie na linku tísňového volání hovor, kdy po pár slovech volajícího bylo zřejmé, že se jedná o člověka, který se nachází v tíživé životní situaci a chce skoncovat se svým životem.

Muž na druhé straně telefonu byl zoufalý ze situace, do které se dostal. Ve svém věku (20 let) čelil dluhům, nemohl najít práci a nedokázal tyto problémy řešit. A i přesto, že byl krátce i otcem, rozhodl se svou, z jeho pohledu bezvýchodnou situaci, řešit tím nejhorším možným způsobem – dobrovolným odchodem ze života.

Ovšem i přesto měl ještě dost sil na to, aby zavolal na tísňovou linku, kde své rozhodnutí chtěl sdělit policistům. V době, kdy vytáčel číslo tísňové linky policie, stál na viaduktu v Mydlářské ulici a chtěl skočit dolů.

Policista operačního střediska, který hovor přijímal, byl ovšem i vyškoleným krizovým interventem, který s mladým mužem jeho situaci začal řešit.  Poté, co zjistil, v kterých místech se nachází a zajistil vyslání hlídek, se ho snažil udržet na telefonu a jeho čin mu rozmluvit. Hovor s ním trval více jak sedmnáct minut, přičemž následně mu z ruky telefon vypadl.  Této chvíle využil policista, který se dostal do blízkosti muže, zachytil ho a stáhl stranou od kraje viaduktu. V okolí viaduktu byly i další policejní hlídky, které do doby vyřešení této události zastavili provoz všech příjezdových komunikací.

Mladého muže se tak podařilo přesvědčit od ustoupení ze svého záměru a zachránit mu život. Následně jej policisté předali do péče přivolaných záchranářů.
 

26. listopadu 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem