Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zpátky na místo činu

LIBEREC – Cizinci hrozí za krádež parfémů až dva roky ve vězení. 

V úterý 30. ledna odpoledne se rozhodl 37letý cizinec opatřit si v jedné z prodejen v Liberci zboží, za které neměl v úmyslu zaplatit. „Osudným“ se mu stal opětovný příchod na místo činu.

Kamery krátce před půl čtvrtou zachytily muže, jak vbíhá do prodejny s parfémy. Bleskově z regálů s vystaveným zbožím bere dvě balení a okamžitě utíká z prodejny pryč. Podezřelého běžce si všimla i okolo parfumerie jdoucí žena, která okamžitě zalarmovala pracovnici obchodu. Ta na nic nečekala a o krádeži i s popisem muže, který se jako „Flash“ vyřítil se dvěma balíčky voňavek v rukou z prodejny, informovala ostrahu obchodního centra.

Cizinci v maskáčových kalhotách zřejmě přišlo velmi snadné takto si přivydělat, a tak se do obchodního domu o hodinu a půl později vrátil. Nepočítal však zcela evidentně s tím, že jeho popis již budou mít všichni pracovníci ostrahy, ale i policejní hlídky. Jakmile pracovníci spatřili muže odpovídajícího popisu v obchodním centru, zadrželi jej a okamžitě přivolali policisty. Cizinec tak o chvíli později putoval na policejní služebnu.

Ve zkráceném přípravném trestním řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Muž byl posléze propuštěn ze zadržení na svobodu.

Škoda, kterou způsobil odcizením dvou balení parfémů, dosáhla téměř šesti tisíc korun.

 

1. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem