Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zpomalte nejen o prázdninách!

Praha VENKOV - ZÁPAD –  Blíží se konec prázdnin a policisté se zaměřují ještě více na kontroly řidičů. Od začátku srpna jsme při dopravně bezpečnostních akcích zaměřených na rychlost přistihli 12 hříšníků. 

Policisté z Prahy venkov - Západ se 5. a 9. srpna účastnili celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na kontrolu dodržování stanovené rychlosti jízdy v obci i mimo ni. Standardně však kontrolovali i ostatní pravidla silničního provozu.

Do akce bylo nasazeno celkem 5 policistů zdejšího dopravního inspektorátu, kteří zkontrolovali 36 řidičů motorových vozidel.

Hlídky na místě zjistily celkem 12 dopravních přestupků nedodržení nejvyšší dovolené rychlosti, z toho 8 bylo v obci a 4 mimo obec. Za přestupky uložily pokuty za 21 tisíc.

Nejvyšší překročení rychlosti policisté naměřili na dálnici, kde je nejvyšší dovolená rychlost 130 km/h, u řidiče vozidla, který jel po odečtu odchylky 175 km/h. Brzdná dráha je v takovém případě přibližně 150 metrů na suché vozovce (přes 200 metrů na mokré vozovce a přes 800 metrů na sněhu).

Přitom nepřiměřená rychlost je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Od 1. srpna došlo na našem území k 34 dopravním nehodám, z toho 12 bylo zapříčiněno právě nepřiměřenou rychlostí, jedna z nehod si vyžádala lidský život. Proto v takových kontrolách budeme během srpna ve zvýšené míře pokračovat. Cílem je působit především preventivně a snížit počty dopravních nehod na našich silnicích.

Sundejte nohu z plynu a jezděte s opatrností, předvídejte a věnujte se řízení, ať dojedete v pořádku nejen Vy, ale i ostatní účastníci silničního provozu.

 
 

por. Mgr. et Mgr. Anna Štisová, MBA  
Územní odbor Praha VENKOV – ZÁPAD
15. srpna 2024


 

Grag č. 1 rychlost a dopravní nehody v rámci Územního odboru Praha VENKOV - ZÁPAD

Odkazy do noveho okna

uložení pokuty

uložení pokuty 

Detailní náhled

měření rychlosti

měření rychlosti 

Detailní náhled

měření rychlosti

měření rychlosti 

Detailní náhled

dopravní prostředek

dopravní prostředek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem