Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpráva k akci "JOKER"

MOST - Policie odhalila skupinu, která vyráběla a prodávala drogu z léku, který kupovala v Polsku. 


Již od loňské zimy do současné doby pracovali mostečtí kriminalisté odhalující drogovou kriminalitu na rozsáhlém případu výroby a distribuce pervitinu z léků zakoupených v Polsku. Policejní akce proběhla pod názvem „JOKER“. V rámci této akce minulý týden policisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi pět osob podezřelých z trestné činnosti na úseku výroby a distribuce pervitinu. Kriminalisté zajistili šest laboratoří, přes 100 tisíc korun, cca 400 gramů pervitinu a tři motorová vozidla. Na akci se podíleli i pracovníci Celní správy Libereckého kraje.


 Tři muži ve věku 30, 37 a 43 let byli na základě výsledků šetření obviněni ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vyšetřovatel podal podnět na jejich vazební stíhání. Okresní soud v Mostě vazbu uvalil. Obviněným hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Dva mladší z trojice obviněných již byli za obdobný trestný čin odsouzeni k nepodmíněným trestům.


Další ze zadržených, muž ve věku 29 let, je stíhán na svobodě pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Může být potrestán až pětiletým tretem odnětí svobody. Pátý zadržený byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu, zatím bez sdělení obvinění. V souvislosti s případem proběhly u osob domovní prohlídky. Zajištěné laboratoře a chemikálie budou podrobeny odborným expertizám.


 Podle kriminalistů měli dva z obviněných nakupovat v Polsku lék s obsahem pseudoefedrinu. Pomocí něho pak za použití chemikálií měli vyrábět metamfetamin v rodinném domě na Mostecku a v mosteckém bytě. Drogu nejen vyráběli, ale i prodávali toxikomanům. Další dva obvinění vyrobený pervitin distribuovali mezi zájemce na různých místech okresu Most. Tři obvinění byli z Mostu, další je z Litvínova.


 Případ je nadále v šetření mosteckých kriminalistů a policisté nevylučují další obvinění.


 

nprap. Ludmila Světláková

oddělení tisku a prevence

Policie ČR Most

Most 2. dubna 2014

Odkazy do noveho okna

tisková konference

tisková konference 

Detailní náhled

zajištěné laboratoře

zajištěné laboratoře 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zástupci médií

zástupci médií 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem