Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zase ti opilci 

 Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku relativní klid. Muže zákona nejvíce zaměstnali opilci, kteří budili veřejné pohoršení.
 
Pátek 19. dubna 2013
OPILEC NEUPOSLECHL VÝZVY - Jako například v pátek  ráno devětapadesátiletý muže v Kopidlně, který ležel na chodníku a nechtěl se hmout. Policisté muže vyzvali, aby jménem zákona vstal a prostor opustil. Ten však byl zjevně pod vlivem alkoholu a začal policisty častovat nevybíravými výrazy. Vzhledem k tomu, že s ním nebyla řeč, skončil v policejní voze a následně v protialkoholní záchytné stanici, kde mu v dechu naměřili přes 2,1 promile alkoholu. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občasnkému soužití.
 
PODEZŘELÝ PRACOVNÍK - Na podezřelého pracovníka energetických závodů, který v dopoledních hodinách obcházel v  Hořicích v Erbenově ulici domácnosti, upozornili na lince 158 místní občané. Hlídka, která vyjela na místo zjistila, že se nejedná o podvodníka, ale skutečně o pracovníka energetických závodů, který kontroloval stav měřicích zařízení umístěných na sloupcích před domy.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Po deváté hodině ranní vyjeli jičínští policisté do jednoho ze supermarketů na autobusovém nádraží, kde se šestašedesátiletý muž dopustil krádeže potravin v hodnotě 80 korun. A tak kromě ostudy si muž odnesl i pokutový blok na částku jeden tisíc korun.
 
KDO ONANOVAL ? - Krátce po desáté hodině dopolední měl v Jičíně na lavičce u rybníka Šibeňák onanovat, prý  jakoby se „nechumelilo“ jistý muž. Inspiraci měl údajně hledat v časopisech, které měl rozložené kolem sebe. Hlídka na místě zastihla třicetiletého muže, který byl ovšem oblečen a rezolutně odmítl, že by na lavičce onanoval.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - V odpoledních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Miletína, kde se v Barákově ulici vloupal neznámý pachatel do roubené chalupy. Uvnitř odcizil barokní dřevěnou sošku sv. Jana Nepomuckého, nástěnné hodiny Schwarzwald z 19. století, rodinné fotografie, rychlovarnou konvici, starožitné sklenice tzv. grogovky, a další věci, vše v celkové hodnotě 12 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.
 
NEPOCTIVÁ ZÁKAZNICE - Krátce po třinácté hodině úřadovala v Jičíně v jednom ze supermarketů na autobusovém nádraží šestašedesátiletá zákaznice, která zde odcizila cukrovinky a další potraviny v hodnotě 240 korun. Hlídka, která vyjela na místo, věc vyřídila blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
ROZBROJE NA UBYTOVNĚ - V odpoledních hodinách se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že ji přítel, se kterým žije na ubytovně, vyhazuje věci z pokoje. Dále uvedla, že ji přitom rozbil televizi a set-top box. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se její oznámení nezakládá na pravdě. Televize i set-top box byly totiž plně funkční. Na dotaz, proč lhala, nejdříve nedokázala odpovědět. Nakonec se rozčílila a mužům zákona sdělila, že si věci rozházela sama a že zde vlastně vůbec k ničemu nedošlo. Proč si vše vymyslela, již policisté nezjišťovali. 
 
STRACH O DCERU - Hodiny strachu prožívali v podvečerních hodinách rodiče třináctileté slečny z Libáně, která jela se svými kamarádkami do Jičína, ale domů se již s nimi nevrátila, neboť se údajně v Jičíně ztratila. Do pátrání  se vedle policistů zapojili i  příbuzní dívky, kteří ji hledali, kde se dalo. Nakonec byla dívka po jednadvacáté hodině nalezena u Bystřice, když šla pěšky domů do Libáně.
 
ROZBITÉ OKNO - Po dvaadvacáté hodině rozbil dvaatřicetiletý muž kamenem v Nové Pace v Kumburské ulici okno u jednoho z domů. Vzhledem k tomu, že byl opilý, postarali se policisté nejdříve o něj a poté celou věc zadokumentovali. Případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Sobota 20. dubna 2013
NAPADENÁ OBSLUHA - Po třetí hodině ranní navštívili v Jičíně provozovnu rychlého občerstvení dva mladíci, kteří zřejmě vlivem vypitého alkoholu začali slovně napadat obsluhu i přítomné hosty. Z tohoto důvodu byli oba vykázáni ven, kde je údajně fyzicky napadli tři neznámí mladíci. Po útoku si jeden z nich zavolal záchrannou službu, protože ho prý bolela záda. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
MUŽE OHROŽOVALI KLACKEM - V ranních hodinách se obrátil na policii muž z Hořicka s tím, že ho na zahradě domů ohrožují klackem dva muži. Po příjezdu hlídky už byl na místě klid. Volající, který údajně mužům dluží nějaké peníze, se s nimi dohodl na vyrovnání.
 
VEŘEJNÉ POHORŠENÍ - V odpoledních hodinách se koulel v Jičíně v Riegrově ulici na trávníků opilý muž, který zde budil veřejné pohoršení. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že se jedná o místního mladíka. Probudili ho a nasměrovali k domovu.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Před osmnáctou hodinou projížděl třiadvacetiletý řidič na motocyklu Ducati 600M v Jičíně Raisovou ulicí, kde ho kontrolovala policejní hlídka. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,8 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti čeká motocyklistu ve správním řízení pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Neděle 21. dubna 2013
RODINNÉ NESHODY - V dopoledních hodinách se obrátila na policii starší žena z Hořic s tím, že ji vnuk, se kterým bydlí ve společném domě, zamyká WC a dveře na dvorek. Hlídka, která vyjela na místo, zjitila, že v domě žije rodina vnuka a jeho babička s dědečkem, přičemž vzhledem k velkému  generačnímu rozdílu vznikají v rámci soužití různé neshody. Policisté oběma stranám doporučili, aby si stanovily pravidla, která pak budou dodržovat.
 
SPOR NA SILNICI - Spor motorista versus cyklisté v dopoledních hodinách vyústil v obci Bělá u Pecky až ve fyzické napadení. Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Volvo XC90 zde údajně vytkl dvěma cyklistům, kteří jeli vedle sebe, styl jejich jízdy. To se jim pochopitelně nelíbilo a jeden z nich mu v okamžiku, kdy je předjížděl, bouchl do boku vozidla. Následně řidič zastavil a s ním i cyklisté, kteří ho měli fyzicky napadnout. Řidič utrpěl zranění, se kterým byl nucen vyhledat lékařské ošetření. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NAPADENÍ V RODINĚ - Před polednem se obrátil na policii muž z Miletína s tím, že ho na zahradě domu fyzicky napadla tchyně a švagr. Údajně ho měli zbít násadou od lopaty. Na místo vyjeli hořičtí policisté, kteří se od oznamovatele dozvěděli, že ho tchyně měla profackovat. Dále uvedl, že si zajde na ošetření, a pokud si to nerozmyslí, tak vše oznámí na policii osobně.
 
MOTORKÁŘI NA POLI - Neskutečně drze si počínali tři motorkáři, kteří v odpoledních hodinách „rajtovali“  na terénních motorkách po zasetém poli mezi obcí Lány a Lázněmi Bělohrad. Hlídka, která okamžitě vyjela na místo, již nikoho z nich nezastihla.
 
OPILÝ SYNEK - Před šestnáctou hodinou oznámila na linku 158 žena z Robous, že její ožralý syn dělá doma „bordel“ a napadá sourozence. Policisté na místě zjistili, že došlo jen k drobné roztržce mezi sourozenci, kterou na místě vyřešili domluvou.
 
NESPRÁVNĚ ZAPARKOVANÉ VOZIDLO - Na vozidlo, které řidič zaparkoval v Dětenicích v zákazu zastavení, upozornil na lince 158 jeden z místních občanů. Navíc ve vozidle zůstal zavřený pes. Strážci zákona na místě zjistili, že je vozidlo zaparkované ve stínu, kdy částečně stažené okno zajišťuje hafanovi dostatek vzduchu. Za špatné parkování dostal řidič od policistů vzkaz v podobě „parkovačky“.
 
POPDEZŘELÍ MUŽI - „Co tady děláš?“ křičela majitelka chalupy v obci Zámostí-Blata na asi čtyřicetiletého muže, který se krčil za plotem jejího domu. Muž se okamžitě zvedl a utekl směrem k rekreačnímu zařízení Pařez. O dvě hodiny později se na stejném místě krčil asi dvacetiletý muž, který měl na sobě černou mikinu a přes hlavu kapuci. I na něho zakřičela, co tam dělá. Mladík se bez jakéhokoliv slova zvedl a utekl směrem k penzionu. Vzhledem k tomu, že se jí oba muži zdáli podezřelí, oznámila vše na policii. Hlídka prohledala místa, kde by se mohli muži pohybovat, ale ani jednoho z nich nenašla.
 
nprap. Hana Klečalová
22. dubna 2013 v 15:00
 
 

vytisknout  e-mailem