Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

JIČÍNSKO – Čelní náraz do sloupu elektrického vedení řidič nepřežil.  

Dnes (30. března 2014) krátce před 16:45 h došlo v obci Sběř na Jičínsku k tragické dopravní nehodě, při níž zemřel dvaatřicetiletý řidič. K dopravní nehodě pravděpodobně došlo tak, že řidič osobního motorového vozidla Honda Civic jedoucí centrem obce směrem na Vysoké Veselí z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, vyjel mimo vozovku, kde čelně narazil do betonového sloupu elektrického vedení. Vlivem nárazu se vozidlo otočilo na střechu a dopadlo zpět na vozovku. Řidič v důsledku nehody utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Řidič se ve vozidle nacházel sám a nikdo jiný nebyl zraněn. Vozovka byla v průběhu šetření a odstraňování následků dopravní nehody neprůjezdná

Vlivem nárazu vozidla do betonového sloupu elektrického vedení, došlo k jeho poškození, kdy musela být z bezpečnostních důvodů vypnuta elektřina ve vodičích. Na místě dopravní nehody zasahovaly všechny složky IZS a to včetně vrtulníku Zdravotnické záchranné služby a dále pracovníci elektrorozvodných závodů.

To, zda řidič byl, či nebyl pod vlivem alkoholu, či jiných návykových látek určí až výsledek provedeného rozboru odebrané krve. Přesná příčina, průběh a bližší okolnosti nehody jsou předmětem šetření jičínských policistů.

nprap. Jan Čížkovský
30. března 2014, 21:00
 

vytisknout  e-mailem