Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ach, ten alkohol

KRAJ - Dvě dopravní nehody zaviněné alkoholem 

ČKDBěhem včerejšího dne 28.5.2015 se staly v našem kraji dvě dopravní nehody, které zavinili řidiči pod vlivem alkoholu.

První nehoda se stala krátce po osmé hodině ranní na kruhovém objezdu u ČKD ve směru od Hořic na Hradec Králové. Osmačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda Fabia nedala přednost v jízdě nákladnímu vozidlu, které jelo po kruhovém objezdu a došlo k jejich střetu. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění, pouze škoda na vozidlech se předběžně vyčíslila na 40 tis. korun. U řidiče kamionu byla dechová zkouška negativní, ale u řidičky ukázala nejprve 0,74 promile a po několika dalších minutách 0,8 promile alkoholu v dechu. Žena se přiznala, že v noci mezi 3. a 4. hodinou vypila půl lahve šampaňského. Policisté ji na místě zadrželi řidičský průkaz a případ předali k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Druhá dopravní nehoda se stala před 14. hodinou na silnici 1. třídy v obci Mladé Buky na Trutnovsku. Řidič osobního vozidla Mercedes vyjel vpravo mimo vozovku, kde na nezpevněné krajnici narazil do sloupku dopravního značení a zastavit se mu podařilo až po 200 metrech. U 59letého muže policisté naměřili 2,39 promile alkoholu v dechu. Opakovaná zkouška byla o hodnotu 0,02 nižší. Ke zranění osob nedošlo a hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 50 tis. a na dopravním značení 5 tis. korun. Řidič navíc nebyl schopen předložit řidičský průkaz, osvědčení o technickém průkazu ani pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla, pouze povolení k trvalému pobytu na území ČR.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což cizinci hrozí až tříleté vězení.

TU           TU

por. Iva Kormošová
29.5.2015, 10.45

vytisknout  e-mailem