Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní policisté soutěžili

KRAJ - Královéhradečtí a pardubičtí policisté měřili své síly v řízení dopravy. 

Policisté z obou krajů měřili síly a předváděli své schopnosti ve středu 24. 6. 2015. Jedním z úkolů soutěže bylo řízení dopravy vlastními silami.  Z tohoto důvodu byly od 9 do 13 hodin na křižovatce ulic Střelecká a Gočárova vypnuty semafory. 

Jako první úkol museli policisté splnit test ze zákona o silničním provozu a test z odborných znalostí napříč dopravní službou.
Při řízení křižovatek se hodnotila kritéria: ústroj a celkový vzhled, pokyny a pohyb v křižovatce, přebírání stanoviště, přesnost a srozumitelnost prováděných pokynů a zohlednění bezpečnostní situace v křižovatce.

V odpoledních hodinách proběhlo vyhlášeni vítězů. V soutěži jednotlivců se na prvních třech místech umístili kolegové z našeho kraje: 1. a 2. místo obsadili "dopraváci" z krajského ředitelství a  na třetím z Dálničního oddělení Pravy.
 
V soutěži družstev se na 1. místě se umístilo družstvo z Odboru služby dopravní policie krajského ředitelství Královéhradeckého kraje, na 2. místě družstvo z dopravního inspektorátu Pardubice a na 3. místě družstvo z Dálničního oddělení Pravy. První dvě družstva postupují do celostátní soutěže.
 
FOTOGALERIE
 
Libuše Holá
26. 6. 2015, 14:55

vytisknout  e-mailem