Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drogy za volant nepatří

KRAJ - Šest řidičů přišlo kvůli drogám o řidičský průkaz 

Od pátku do neděle 7.- 9.8.2015 policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení odhalili při řízení motorových vozidel šest řidičů, kteří před jízdou požili návykovou látku. Jednalo se nejvíce o požití amfetaminu/methamfetaminu a canabisu. U jednoho řidiče byl test pozitivní i na kokain. Všem mužům ve věku od 19 do 37 let policisté zadrželi řidičské průkazy a zakázali další jízdu. Přestupky předali k vyřešení městským úřadům.

S alkoholem řidiči také nezůstali pozadu. Na 54 km dálnice směrem na Prahu policisté z Dálničního oddělení Pravy zastavili řidiče BMW, který v sobotu v 10 hodin dopoledne nadýchal 1,43 promile alkoholu.
Další řidič pod vlivem způsobil nehodu tím, že nedal přednost v neděli o půl osmé navečer v Náchodě cyklistce, které střetem způsobil lehké zranění. U 58 letého muže přístroj ukázal 0,39 promile alkoholu v dechu. (Celá zpráva zde).
V neděli ve Špindlerově Mlýně naměřili policisté 0,06 promile alkoholu cyklistovi, kterému nedal přednost na křižovatce řidič motorového vozidla Peugeot. Třiadvacetiletý cyklista při čelním nárazu s autem utrpěl těžké zranění a byl převezen do jilemnické nemocnice. (Celá zpráva zde.)

por. Iva Kormošová
10.8.2015, 11.00

vytisknout  e-mailem