Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na jízdu se posilnili

TRUTNOVSKO - Dva řidiči nadýchali přes dvě promile. 

Během soboty 10.10. policisté na Trutnovsku odhalili dva řidiče pod vlivem alkoholu.
Prvního  řidiče zastavili policisté v jednu hodinu ráno v centru Špindlerova Mlýna. Muž řídil osobní vozidlo Mitsubishi. Policisté ho vyzvali k předložení dokladů k řízení vozidla a k provedení dechové zkoušky. Při prvním i druhém měření ukázal přístroj Dräger hodnotu přes dvě promile alkoholu v dechu.
Devětatřicetiletý muž do protokolu uvedl, že vezl služebním vozem kolegy z práce a stavili se na pivo. V restauraci si dal asi tři 11° piva. Při odchodu se nechal kolegy k jízdě přemluvit. Měli strach nechat u restaurace auto plné nářadí a že ten "kousek" snad přejede.

Druhého řidiče zastavili policisté ve Vrchlabí krátce před devátou hodinou večerní. U 31letého řidiče osobního vozidla Renault Megane ukázal Dräger také pozitivní výsledek - 2,61 a 2,5 promile alkoholu v dechu. S požitím alkoholu se muž opět netajil. Přiznal, že v restauraci s kamarády vypil čtyři panáky a dvě piva, a jelikož se cítil "zcela v pohodě", nasedl do auta a vydal se k domovu.

Policisté oběma řidičům na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali  další jízdu. Následně je obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Iva Kormošová
12.10.2015, 11.00

vytisknout  e-mailem