Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie hledá svědky

NÁCHODSKO - Žena se nevrátila z procházky. Rozsáhlá pátrací akce skončila smutně. 

Včera večer 15. 3. krátce před 19. hodinou oznámila na linku 158 matka, že pohřešuje svoji 40letou dceru, která odešla v obci Křinice na Broumovsku kolem 15. hodiny na procházku se svým psem a dosud se nevrátila. Policistům předala  popis a sdělila jim, že dcera trpí zdravotními problémy.
 
Prvotní prověrky v bezprostředním okolí i ve zdravotnických zařízeních byly negativní.  Rozjela se tedy intenzivní pátrací akce, do které se zapojilo zhruba 40 příslušníků IZS. Pro případ, že by se žena vydala za hranice, přizvali náchodští policisté ke spolupráci i kolegy z Polska. Psovodi propátrávali okolí se psy speciálně vycvičenými na pátrání po osobách. Na místo rovněž přiletěl i vrtulník s termovizí, jehož pátrání bylo však neúspěšné.
 
Zhruba ve 22 hodin předal operační důstojník veliteli pátrací akce poznatek, že kolem 17. hodiny byl z jímky v objektu zemědělského družstva v Křinici zachráněn pes. Toho posléze příbuzný poznal s tím, že se jedná o psa, kterého žena venčila.
 
Pátrání bylo tedy zaměřeno na tyto prostory a půl hodiny po půlnoci byla skutečně pohřešovaná žena nalezena, bohužel bez známek života.    
Náchodští policisté intenzivně vyšetřují, jak a proč žena zemřela. Potřebují zmapovat její chování mezi 15. a 19. hodinou. V této souvislosti by uvítali jakékoliv svědectví k pohybu ženy. K události došlo uprostřed obce Křinice v objektu zemědělského podniku v blízkosti Šlégrova rybníku. Žena venčila psa, který má být křížencem vlčáka a sibiřského husky. Byla oblečená v modro-bílé pruhované košili, teplácích a černých pantoflích. Kolem krku měla šátek nebo šálu.
 
Informace náchodští policisté uvítají buď na lince 158, případně přímo na kterékoliv policejní služebně.
mjr. Mgr. Ivana Ježková
16. 3. 2015, 12:50

vytisknout  e-mailem