Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyšetřování pokusu vraždy je ukončeno

KRAJ - Ve Valdické věznici se pokusil zavraždit spoluvězně 

vražedná zbraňvražedná zbraň
Vyšetřovatel Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje ukončil v těchto dnech vyšetřování vraždy ukončené ve stadiu pokusu, ke které došlo 13. 5. 2014 v odpoledních hodinách ve Valdické věznici. Státnímu zástupci zaslal návrh na podání obžaloby pro spáchání tohoto zvlášť závažného zločinu.

Padesátiletý muž, který si zde odpykává 12,5letý trest odnětí svobody pro pokus vraždy, napadl na pracovišti ze zatím nezjištěných důvodů svého 36letého spoluvězně opakovanými údery téměř čtyř kilogramovou, 90 centimetrů dlouhou kovovou tyčí. Díky okamžité reakci spoluvězňů a také dozorců neměl pokračující útok fatální následky. Vězeň byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice a jeho léčba si vyžádala hospitalizaci.

Obviněný muž vypověděl, že motivem útoku byly nevyřízené finanční dluhy, což poškozený vyvracel. Vyšetřovatel si vyžádal několik i opakovaných znaleckých posudků, a to z oborů soudního lékařství, psychologie a psychiatrie. V kontextu s provedenou prověrkou na místě činu a všemi provedenými důkazními řízeními se s verzí obviněného neztotožnil. Z tohoto důvodu vyšetřování uzavřel se závěrem, že se obviněný muž pokusil svého spoluvězně zavraždit.

Pokud se soud ztotožní s žalobou státního zástupce, může být muž odsouzen až k 20letému  trestu odnětí svobody, případně i k trestu výjimečnému.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 10.4.2015, 12:00

Odkazy do noveho okna

Valdice

13.5.2014 

Detailní náhled

Valdice

13.5.2014 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem