Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stop drogám!

KRAJ - Za víkend 5 řidičů pod vlivem drog. 

Policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení od pátku do neděle odhalili 6 řidičů pod vlivem psychotropních a návykových látek. Řidiči byli pod vlivem canabisu či amphetaminu, nebo obojí dohromady. Většina řidičů se odmítla podrobit lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem žilní krve a moči. Vzorky těch, co se podrobili, jsou připraveny ke znaleckému zkoumání v toxi laboratoři. Policisté všem řidičům na místě zadrželi řidičské průkazy a zakázali další jízdu až do úplné detoxikace. Všechny přestupky zaevidovali a předali ke správnímu orgánu k dořešení.

Policisté dále odhalili 9 osob, které u sebe neoprávněně přechovávaly omamnou nebo psychotropní látku. Jednalo se o muže ve věkovém rozmezí 18 až 30 let. Jelikož se jednalo o malé množství a pro svoji potřebu, policisté jim drogu odebrali a uložili blokové pokuty. V osmi případech se jednalo o marihuanu, v jednom o tabletu extáze.

Pro připomenutí:

  • Přechovávání drog pro vlastní potřebu je vždy protiprávní. V malém množství podle zákona o přestupcích; v množství větším než malém podle trestního zákoníku.
  • Přechovávání drogy pro jiného je vždy trestný čin.
  • Pěstování rostliny nebo houby obsahující omamnou nebo psychotropní látku pro vlastní potřebu v malém množství je přestupkem.
  • Sušení konopí je výrobou psychotropní látky a je trestným činem bez ohledu na množství.
  • Malé množství - množství návykové látky uvedené v příloze stanoviska trestního kolegia Nejvyššího soudu ČR
  • Omamné a psychotropní látky - návykové látky uvedené v nařízení vlády č. 463/2013

por. Iva Kormošová
28.11.2016, 14.00

 

 

vytisknout  e-mailem