Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Policisté měli napilno! 

Vrchlabští policisté od pátečního večera intenzivně pátrají po pachateli, který násilím vnikl do čtyř vozidel, které bylA zaparkovaná na parkovištích v obci Hořejší Vrchlabí.
Z vozidla Audi A4 zmizely dva notebooky v hodnotě 13 tisíc korun. Nenechavec si dále vyhlídl vozidlo Seat Leon a dvě Škodovky. Z těchto si odnesl doklady, další notebook, sportovní tašku s jezdeckým vybavením v hodnotě přesahující 17 tisíc korun a padák s veškerým příslušenstvím za 150 tisíc korun.
Policisté případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci, za který pachateli hrozí až pět let ve vězení.

Policie České republiky v Trutnově žádá všechny návštěvníky Krkonoš i ostatní řidiče, aby ve svých vozidlech nenechávali na sedadlech ani v zavazadlovém prostoru své osobní věci. Toto je pro náhodného zloděje velké lákadlo a k jeho zmocnění mu nezabrání ani skleněná výplň oken, dveří. V mnoha případech způsobí pachatelé větší škodu na poškození vozidla než krádeží. Auto není trezor!


Mladý cizinec přišel během nedělního oběda o své lyže Atomic a helmu ve skiareálu ve Špindlerově mlýně. Své lyžařské vybavení nechal bez dozoru a odešel do restaurace. Lapka mu způsobil škodu přesahující 4 tisíce korun.
Druhý lyžař přišel v jednom hotelu ve Špindlerově Mlýně o lyžáky Head. Dle pokynů provozovatele ubytovacího zařízení je uložil do lyžárny, odkud zmizely.
Oba případy policisté řeší jako přestupek proti majetku.
 

Devětadvacetiletá žena se v sobotu ráno obrátila s žádostí o pomoc na policisty ve Špindlerově Mlýně. Během noci dosud neznámý zloděj násilím vnikl do vozidla, které měla zaparkované na odstavné ploše nedaleko penzionu. Lapka si odnesl kabelku s parfémem a dámský náramek, vše v hodnotě přesahující 7 tisíc korun. Tímto jednáním způsobil stejnou škodu na poškození.
Místní policisté případ zaevidovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci, za který hrozí až dva roky za mřížemi.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
7.3.2016, 13.00

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem