Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Během uplynulého víkendu přijali policisté několik desítek oznámení, zadokumentovali přestupky i trestné činy a v neposlední řadě je zaměstnaly partnerské i rodinné neshody.  

 

V pátek 19. srpna krátce před jednou hodinou ranní oznámil na linku 158 osmadvacetiletý muž, že ho v rekreačním středisku nedaleko Blat napadlo několik osob snědé pleti. Policisté na místě zjistili, že zde oznamovatel celý den chytal ryby a průběžně navštěvoval restauraci, kde schválně nahlas pouštěl hudbu z jukeboxu a přitom slovně urážel ostatní hosty. Snažil se tak vyvolat konflikt, který na sebe nenechal dlouho čekat. Po chvíli to totiž jeden z hostů „nevydržel“ a za použití hrubé síly ho vyprovodil ven, což se mladému muži pochopitelně nelíbilo.  Policisté věc zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití a navíc oznamovatele, který měl v dechu 1,93 promile alkoholu, poučili o následcích, pokud by ve svém jednání pokračoval. Ten slíbil, že již bude klid. Dlouho mu to ale nevydrželo. O několik minut později oznámil na linku 158 anonym, že se  do restaurace vrátil a opět zde napadá hosty. V tomto případě již policisté na nic nečekali a muže převezli do protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích.

Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v dopoledních hodinách odcizil na nám. V. Čtvrtka z parapetu přízemního bytu dámské sportovní boty Adidas černé barvy, velikost 41. Majitelka vyčíslila škodu na jeden tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

Krátce po poledni vyjeli policisté spolu s hasiči do obce Boháňka, kde došlo v příkopu k požáru porostu na ploše 2 x 2 metry. Hasiči následně oheň uhasili. Požár naštěstí žádnou škodu nenapáchal.

V odpoledních hodinách došlo u Červené Třemešné k technické závadě na traktoru, ze kterého vyteklo na vozovku několik litrů oleje. Přivolaní hasiči provedli úklid vozovky pomocí sorbentu, který na olejovou skvrnu nasypali.

Po šestnácté hodině hořelo u Železnice pole s obilím. K požáru došlo vlivem technické závady na kombajnu.

V podvečerních hodinách se měl na silnici v Ohavči pohybovat pes. Hlídka, která vyjela na místo, však nikde psa nenašla.

V pozdních nočních hodinách zamířili policisté do Žlunic, kde se při pádu na zem poranil opilý čtyřiatřicetiletý muž.  Na místo vyjela i záchranná služba, která muže převezla na ošetření do jičínské nemocnice.

Po třiadvacáté hodině si stěžovali rekreanti v kempu v Jinolicích na rušení nočního klidu. Nelíbila se jim totiž živá hudba, kvůli které nemohli spát. To ještě netušili, že ji mají organizátoři povolenou až do půlnoci. Po ukončení akce již byl v kempu klid.

 

Dětský tábor v obci Skála se stal v sobotu 20. srpna před jednou hodinou ranní objektem zájmu neznámých vetřelců, kteří pobíhali mezi stany a házeli na ně kameny. Na místo vyjeli hořičtí policisté, kteří zjistili, kdo v táboře narušil klidnou noc. Jednalo se o tři čtrnáctileté chlapce, kterým muži zákona domluvili a následně je předali rodičům.  

O hodinu později si stěžoval muž z Jičína na svoji přítelkyni, která ho měla vyhodit polonahého z bytu na jedné z ubytoven. Dále uvedl, že má na sobě jen spodky, v ruce doklady, je opilý a chce dovnitř. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.  

Po třetí hodině ranní došlo v Kopidlně k rodinným neshodám mezi devětatřicetiletým mužem z Varnsdorfu a jeho příbuznými, které přijel navštívit. Ti však o jeho návštěvu nestáli a nikdo z nich ho nechtěl u sebe ubytovat. Přivolaní policisté věc na místě vyřídili domluvou. Muži nakonec nezbylo nic jiného než se vrátit domů.

Nad ránem se povaloval v Jičíně na Husově ulici u kruhového objezdu dvaadvacetiletý mladík, který byl silně opilý a velmi obtížně komunikoval. Vzhledem k tomu, že byl podchlazený, vyjela na místo i záchranná služba. Mladík se ale po jejím příjezdu probral, vyskočil jako „rybička“ a odkráčel domů.

V odpoledních hodinách si stěžoval muž z Pševse na souseda a jeho hospodářská zvířata, která mu měla vniknout na pozemek. Nakonec se ukázalo, že šlo „pouze“ o ovci, která mu okousala zeleninu.  Kopidlenští policisté následně věc vyřídili domluvou.

Po devatenácté hodině se obrátila na linku 158 žena z Jičína s tím, že ji slovně i fyzicky napadl přítel, se kterým bydlí na ubytovně. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že jsou oba pod vlivem alkoholu. Hlídka oběma domluvila a provozovatel ubytovny je následně rozdělil a ubytoval každého zvlášť.  

Před dvacátou hodinou oznámila na policii žena z Nové Paky, že jí už třetí hodinu hraje pod oknem dechovka, která ji ruší. Vzhledem k tomu, že se ve městě konala pouť a hudební produkce byla na náměstí povolena až do jedné hodiny ranní,  na dvoře kulturního střediska pak až do druhé hodiny ranní, musela se s tím žena smířit. 

Před půlnocí mělo dojít v jednom z novopackých barů k napadení mezi hosty. Policisté na místě zjistili, že k žádnému fyzickému napadení nedošlo, pouze se venku před barem postrkovali dva mladíci, kteří ale ještě před příjezdem hlídky odešli.

 

 

 

 

 

 

ilustrační foto PČRilustrační foto PČR
V neděli 21. srpna ráno spal v křoví v  Hořicích opilec. Poté, co ho policisté probudili, vstal a odešel domů. Muži zákona věc na místě vyřídili domluvou.

V odpoledních hodinách utekli z jedné z provozoven v Libáni tři psi. Daleko se ale nepustili. Po chvíli se vrátili k objektu a čekali u branky, až je někdo pustí dovnitř. Mezitím se již k objektu vydal majitel, který hafany zahnal domů a přitom zjistil, že utekli dírou v plotě. Následně přislíbil, že udělá vše proto, aby se již z areálu nedostali.

V podvečerních hodinách řídil zdrogovaný osmatřicetiletý muž v Domoslavicích osobní vozidlo Škoda Fabia. K jeho smůle ho zkontrolovala policejní hlídka, která zjistila, že je pozitivní na cannabis. Řidiči hrozí za jízdu pod vlivem drog vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Ve večerních hodinách oznámil na linku 158 řidič, že nedaleko odbočky na Uhlíře leží přes silnici strom. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že na silnici ležela pouze větev, kterou odstranili. O všem následně informovali i hasiče, kterým oznamovatel událost rovněž nahlásil.

Po jednadvacáté hodině pobíhaly po silnici v obci Tereziny Dary ovce, které utekly z výběhu. Došly až k obecnímu rybníku, kde si je „vyzvedl“ majitel a následně zahnal zpět do ohrady.
mjr. Hana Klečalová DiS.
23. 8. 2016, 12:30

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem