Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Požár domu v Železném Brodě

JABLONECKO – Po požáru byla v domě nalezena žena známek života. 

AKTUALIZACE ze dne 20. 12. 2022 ve 13:15 hodin:

Na základě provedeného ohledání místa požářiště kriminalisté vyloučili cizí zavinění na vzniku požáru. Vyloučili také technickou závadu na zařízeních v domě. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně neopatrná manipulace s otevřeným ohněm obyvatelky domu. Veškeré okolnosti celé události samozřejmě i nadále kriminalisté šetří.

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

_________________________________________________________________________________________________________________


Dnes v noci krátce po druhé hodině policisté na lince 158 přijali oznámení o požáru domu v Železném Brodě. Na místo se ihned sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. V domě, který byl zasažen požárem, bydlela seniorka, která byla bohužel následně nalezena v jedné z místností bez známek života, a lékař na místě mohl konstatovat pouze smrt. K určení příčiny její smrti byla nařízena soudní pitva.

Nyní kriminalisté ve spolupráci s hasiči provádějí ohledání místa požářiště i s policejním psovodem a služebním psem na vyhledávání akcelerantů hoření.

Příčina vzniku požáru je tedy v současné době předmětem šetření a v tuto chvíli nemůžeme vyloučit žádnou s možných příčin – tedy nedbalost, úmysl i technickou závadu.

Veškeré okolnosti celé tragické události i nadále šetří kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou.


20. 12. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem