Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jízda bez řidičáku a ještě pod vlivem

LIBERECKO – Dvaatřicetiletý řidič neměl za volantem co dělat. 

Předešlého dne v odpoledních hodinách zastavili liberečtí policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení osobní motorové vozidlo tovární značky Citroen Berlingo. V rámci běžné silniční kontroly řidiče vyzvali k předložení dokladů předepsaných k provozu a řízení motorového vozidla. Dvaatřicetiletý řidič policistům sdělil, že u sebe žádné doklady nemá a má zákaz řízení.

drugwipe pčr

Kontrolou v dostupných evidencích hlídka zjistila, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel do února roku 2025 vydaný Okresním soudem v Liberci. Dále u muže provedená zkouška na přítomnost alkoholu byla s pozitivním výsledkem. Nadýchal totiž 1,10 a 1,03 promile a v neposlední řadě výsledek orientačního testu na omamné a jiné psychotropní látky byl pozitivní na látky THC a Amphetamine/Metamphetamine. Na místě řidič hlídce uvedl, že před jízdou vypil nějaké to pivo a o víkendu užil pervitin. Vyšetření a odběr biologického materiálu však odmítl.

V případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nezodpovědnému řidiči hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

18.10.2023
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem