Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zpravodajství 4. 12. 2009

Krádež kola, vloupání do auta ... 

Rybář přišel o své náčiní
Policisté Obvodního oddělení Policie ČR ve Dvoře Králové nad Labem šetří případ vloupání, ke kterému došlo v době od soboty do úterý 1. 12. 2009 na Mánesově ulici. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do garáže a ukradl kompletní rybářské náčiní a to i s rybářským lístkem a členskou legitimací rybářského svazu. Poškozený vyznavač Petrova cechu si škodu vyčíslil na částku převyšující 26 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest. Po odcizených věcech a pachateli policie intenzivně pátrá.

Auto není trezor
Ve středu ráno 2. 12. 2009 vyjížděli krátce před sedmou hodinou královédvorští policisté před budovu mateřské školy ve Slunečné ulici. Dosud neznámý zloděj zde během několika minut násilím vnikl do zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda. Felicii si před budovu školského zařízení zaparkovala jedna z maminek, která vedla svou ratolest  do školky. Lapka z automobilu odcizil volně odloženou kabelku, ve které se nacházela peněženka s finanční hotovostí, platební karta, osobní doklady a mobilní telefon značky Nokia. Okradená žena vyčíslila škodu na 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny majitele motorových vozidel, aby si ve svých plechových miláčcích nenechávali žádné volně odložené věci a cennosti. Myslete na to, že Vaše auto není nedobytný trezor.

Krádež speciálu
Královédvorští policisté ve čtvrtek odpoledne 3. 12. 2009 vyjížděli k jednomu z místních marketů, kde si jeden z nakupujících do stojanu na kola odstavil svůj bicykl. Dosud neznámému zloději stačilo několik minut k tomu, aby freestylové kolo typu LFUBRUS stříbrné metalické barvy z místa odcizil. Poškozený vyčíslil škodu na 4 tisíce korun. Za přestupek proti majetku může být správním orgánem uložena pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po odcizené speciálním kole a pachateli krádeže policisté intenzivně pátrají.
npor. Bc. Pavel Faktor
4.12.2009
 

vytisknout  e-mailem