Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zpravodajství 9. 12. 2009

Krádeže, sprejerství 

Zloději ukradli alkohol a peníze
Z neděle na pondělí 7. 12. 2009 se dosud neznámý pachatel vloupal do jedné z místních restaurací na Fibichově ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Zloděj po násilném vniknutí odcizil alkoholické nápoje Ballantines, Jim Beam, Tullamore Dew, Red Label a Jameson. Poškozený majitel si škodu vyčíslil na částku necelé čtyři tisíce korun.
Obdobný případ šetří vrchlabští policisté. Lapka v pondělí 7. 12. 2009 násilně vnikl do baru v Zámecké ulici a odcizil peněženku s finanční hotovostí. V tomto případě si nenechavec přišel na více jak 31 tisíc korun.
Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, v druhém případě až na tři roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Sprejerství je trestný čin
Zřejmě nějaký novodobý „umělec“ si v pondělí 7. 12. 2009 usmyslel, že zkrášlí stěnu obytného domu na Macharově ulici ve Dvoře Králové nad Labem svými malůvkami. Pomocí černého lihového fixu, modré a stříbrné barvy na stěnu u schodiště a uvnitř výtahu namaloval různé ornamenty. Zástupce poškozené organizace však z díla moc nadšený nebyl a proto podal na neznámého pachatele trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, za který může soud udělit až jednoletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

Popelnice nalákala zloděje
Královédvorští policisté v úterý dopoledne 8. 12. 2009 vyjížděli do ulice Klazarova, kde dosud neznámý zloděj z volně přístupného místa před jedním z místních domů odcizil plastový kontejner na domovní odpad. Okradený majitel vyčíslil škodu na 1 tisíc korun. Muži zákona protiprávní jednání zadokumentovali jako přestupek proti majetku, za který lapkovi hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun.
nprap. Udo Ertner
9. 12. 2009

vytisknout  e-mailem