Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

U Třebíče havarovalo malé letadlo

TŘEBÍČSKO: Pilot i druhý člen posádky se při pádu lehce zranili 

Dnes krátce po deváté hodině jsme přijali oznámení o nehodě malého sportovního letadla v lokalitě zahrádkářské kolonie na okraji Třebíče. Bezprostředně po oznámení na místo vyjely nejbližší policejní hlídky. Uvnitř poškozeného letadla se nacházely dvě zraněné osoby. Jednalo se o sedmdesátiletého pilota - instruktora a pětačtyřicetiletého spolucestujícího, který byl žákem. Oba muže převezla s lehkými zraněními zdravotnická záchranná služba do třebíčské nemocnice. 
 
Na místo nehody se dostavil výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč. Policisté zajistili místo nehody před vstupem nepovolaných osob a začali ohledáním havarovaného letadla. Jednalo se o dvoumístné ultralehké letadlo značky Cora, které zůstalo po nehodě značně poškozené.
 
Podle prvotního vyjádření pilota měl u letadla vypovědět motor a pilot se snažil s letadlem v daném místě mimo obytnou a zastavěnou zónu,  nouzově přistát. Přesnou příčinu letecké nehody nyní vyšetřují policisté ve spolupráci s pracovníky ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Policisté provedli u pilota i druhého člena posádky dechové zkoušky s negativním výsledkem. Škoda na havarovaném letadle byla odhadnuta na 200 000 korun.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
16. červen 2015

vytisknout  e-mailem