Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Novopečený dědeček skončil ve vitríně pohřební služby 

 
V úterý 27. ledna přijali policisté na lince 158 šest desítek hovorů, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě prováděli i dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.

V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Holína, kde neznámý pachatel odcizil od jednoho z domů nákladní přívěs na převoz vozidel. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 45 tisíc korun.
Po poledni přijel k benzínové čerpací stanici v Kopidlně řidič červeného osobního vozidla, který zastavil u jednoho ze stojanů a do připravených nádob natankoval 180 litrů motorové nafty. S placením si zrovna hlavu nelámal a z místa rychle ujel. Po sobě tak zanechal dluh ve výši 4.414 Kč.
V odpoledních hodinách se dostavil na policii v Jičíně starší muž s tím, že se nemůže dostat domů, protože si v bytě zabouchl klíče. Z tohoto důvodu policisté kontaktovali hasiče, aby mu pomohli zámek u dveří bytu překonat. Než však dorazili na místo, muž zjistil, že klíče nemá doma, ale že je má pověšené na krku.
Oslava narození vnoučka se v Nové Pace vymkla z ruky novopečenému dědečkovi. Ten se v místní restauraci uvedl do stavu silné opilosti, a když se ve večerních hodinách vydal domů, nedopadla jeho cesta nejlépe. Venku před hospůdkou totiž upadl na vitrínu pohřební služby, kterou zcela vysklil. Přitom se drobně poranil o kousky skla. Na místo vyjeli policisté, městští strážníci a záchranáři, kteří mu rány ošetřili.  Muže pak policisté doprovodili domů, kde ho předali manželce.
Ve večerních hodinách kontrola policejní hlídka ve Starém Místě osobní motorové vozidlo Škoda Fabia combi, které řídil jednadvacetiletý muž z Kopidlna. Vzhledem k tomu, že jeho vystupování se zdálo mužům zákona podezřelé, vyzvali ho k provedení orientační zkoušky na přítomnost omamných a psychotropních látek, která jak předpokládali, byla pozitivní. Z tohoto důvodu mu zakázali další jízdu. Řidičský průkaz policistům nevydal, neboť ho u sebe neměl.
Dalšího řidiče, který řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek, kontrolovali policisté po půlnoci v Jičíně v Ruské ulici. V tomto případě se jednalo o třiadvacetiletého mladíka z Ostroměře, který řídil osobní motorové vozidlo Škoda Octavia. I jemu policisté zakázali další jízda a dále mu na místě zadrželi řidičský průkaz.
nprap. Hana Klečalová

vytisknout  e-mailem